Η ελλιπής πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας αλλά και η ανεργία ή η ανέχεια δεν επηρεάζουν μόνο το παρόν της κοινωνίας, αλλά και το μέλλον και συγκεκριμένα τη στέρηση του μέλλοντος, καθώς η απόκτηση ενός παιδιού καθίσταται πια "προνόμιο για λίγες", όπως τόνισε χθες κατά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα η βουλευτής και υποψήφια περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική, Ρένα Δούρου.


"Στην Ελλάδα των κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Γεωργιάδη οι γυναίκες στερούνται του δικαιώματος της τεκνοποίησης" δήλωσε η Ρ. Δούρου χαρακτηρίζοντας την κατάσταση "ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας".
"Μείωση των γεννήσεων, αύξηση του αριθμού των αμβλώσεων, ελλιπής προγεννητικός έλεγχος, αύξηση των νεκρών εμβρύων και γενικότερα ελλιπής πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της κατάστασης σήμερα, η οποία όμως ουδόλως συγκινεί τον αρμόδιο υπουργό ή την κυβέρνηση. Οι δε αργυρώνητοι πατριώτες, που κάποτε κραύγαζαν ότι ‘κινδυνεύει η πατρίδα' λόγω του δημογραφικού προβλήματος, τώρα αυτό το έχουν ξεχάσει και επιλέγουν να λειτουργούν τιμωρητικά απέναντι τόσο στις Ελληνίδες όσο και στις αλλοδαπές", πρόσθεσε.
Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι στην υποψήφια περιφερειάρχης ακόμη και επιθυμητές κυήσεις γίνονται υψηλού κινδύνου λόγω του κόστους προγεννητικού ελέγχου, ενώ από το 2008 έως το 2010 η βρεφική θνησιμότητα αυξήθηκε κατά 43%, λόγω ελλιπούς πρόσβασης στην υγεία, η δε αύξηση των γεννήσεων νεκρών βρεφών από το 2008 στο 2011 έφτασε το 21,15%.
ΠΗΓΗ:avgi.gr