Σελίδες

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Γεωργιάδης: Για 30 ημέρες κλείνουν τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ

Για τριάντα ημέρες και όχι για πάντα θα κλείσουν τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, υποστήριξε μιλώντας στον Σκάι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τις μονάδες έχουν προγραμματίσει για τη Δευτέρα γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ.
Tα πολυϊατρεία, ανέφερε, θα ανοίξουν σε έναν μήνα υπό το νέο καθεστώς. Αυτό γίνεται «για να ενωθούν τα δύο συστήματα που ήταν πριν παράλληλα, του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας των νοσοκομείων, σε ένα ενιαίο σύστημα», δήλωσε. Όταν ρωτήθηκε αυτόν τον μήνα πως θα εξυπηρετείται ο κόσμος απάντησε: «Ο κόσμος τρεις μήνες που κάνουν απεργία οι γιατροί και είναι κλειστά πώς εξυπηρετείται; Τρεις μήνες κλειστά είναι».

«Όπως εξυπηρετούνται αυτούς τους τρεις μήνες της απεργίας, δηλαδή μέσα από τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που εξακολουθούν να λειτουργούν, μέσω των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων, και μέσω των κέντρων υγείας του ΕΣΥ, έτσι θα εξυπηρετηθούν και για τον ένα μήνα που γίνεται αυτή η διοικητική συνένωση», πρόσθεσε και συνέχισε: «Όλοι όσοι φωνάζουνε έπρεπε να μου πουν γιατί δεν φώναζαν τρεις μήνες που κάνανε απεργία. Τώρα το θυμηθήκανε;».
Εν τω μεταξύ τη Δευτέρα, γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ καλούν σε συγκεντρώσεις έξω από τα πολυϊατρεία ώστε να μην επιτραπεί το κλείσιμό τους. Δημότες, δημοτικές αρχές, τοπικοί φορείς και κόμματα καλούνται στις κινητοποιήσεις με στόχο την περιφρούρηση των μονάδων του ΕΟΠΥΥ.

Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει δώσει διορία έως τη Δευτέρα για την παραλαβή κτιρίων. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών του ΕΟΠΥΥ κατέθεσε εξώδικη διαμαρτυρία προς τον διοικητή του οργανισμού Δημήτριο Κοντό χαρακτηρίζοντας την απόφαση για κλείσιμο των πολυϊατρείων ως «αιφνιδιαστική, παράνομη και αντισυνταγματική».

Η Ομοσπονδία ζητά από τους διευθυντές των υπηρεσιών να μην εμπλακούν στην παράδοση - παραλαβή, καθώς θα βρεθούν υπόλογοι από τα συλλογικά όργανα των γιατρών. 
ΠΗΓΗ:tvxs.gr