Σελίδες

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Σόρος:Γερμανοί και ο Σόιμπλε έκαναν μαντάρα τη διάσωση της Ελλάδας

«Η Γερμανία θα έπρεπε να γίνει ένας ευμενής, γενναιόδωρος ηγεμόνας, όπως οι ΗΠΑ μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο»
Δριμεία κριτική στη Γερμανία και στο δίδυμο Ά. Μέρκελ - Β. Σόιμπλε ασκεί ο  Τζορτζ Σορος για τη διαχείριση της κρίσης στην Ευρωζώνη και τη διάσωση της Ελλάδας. Ο Ουγγροαμερικανός επενδυτής καταλογίζει στη Γερμανίδα καγκελάριο αδυναμία να καταλάβει ότι το ευρώ είναι το μέσο και όχι ο σκοπός, θεωρώντας ότι το σοβαρότερο της σφάλμα είναι ότι ανακάλεσε την υπόσχεση ευθύνης "Ένας για όλους και όλοι για έναν' και αυτό καθ' όλη τη διάρκεια της ευρωκρίσης». Τραγική φυσιογνωμία χαρακτηρίζει τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών επισημαίνοντας  σε σχέση με τη χώρα μας ότι « Γερμανοί και ο Σόιμπλε έκαναν μαντάρα τη διάσωση της Ελλάδας».

 
Σύμφωνα με τον Τζορτζ Σόρος, η Γερμανία, σε αντίθεση με τους Αμερικανούς, που μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, επικεντρώθηκαν στην ανασυγκρότηση της Ευρώπης και ήταν διατεθειμένοι, όχι να ξεχάσουν, αλλά να συγχωρέσουν τις αμαρτίες του παρελθόντος, φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για κυρώσεις και ποινές, χωρίς να προσφέρει στην Ευρώπη ένα θετικό όραμα, όπως έκαναν τότε οι Αμερικανοί στην περίπτωση της Γερμανίας».
«Η Γερμανία θα έπρεπε να γίνει ένας ευμενής, γενναιόδωρος ηγεμόνας, όπως οι ΗΠΑ μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο», ανέφερε αντ' αυτού όμως, όπως λέει, παίζει στην Ευρώπη το ρόλο του Tea Party στην Αμερική.
Η κατάσταση της Γερμανίας είναι καλή, αλλά δεν θέλει να παραχωρήσει τίποτε σε αυτούς που έχουν λιγότερη τύχη συμπληρώνει.

Ο ίδιος παρατηρεί ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει όσο είναι στην εξουσία η Μέρκελ και ο Σόιμπλε.
Ειδικότερα για τον Γερμανό υπ. Οικονομικών, αναφέρει ότι εξελίχθηκε σε τραγική φυσιογνωμία και από πεπεισμένος ευρωπαϊστής έγινε επίτροπος περικοπών.
«Οι Γερμανοί και ο Σόιμπλε έκαναν μαντάρα τη διάσωση της Ελλάδας», λέει χαρακτηριστικά ο Σόρος, επισημαίνοντας ότι εάν δεν αλλάξει η ευρωπαϊκή πολιτική του Βερολίνου, το ευρώ μπορεί να σωθεί μόνον εφόσον η Γερμανία εγκαταλείψει την νομισματική ένωση.

Στην περίπτωση αυτή, «θα πρέπει το μπλοκ του μάρκου να αντιμετωπίσει υψηλή ανεργία και ύφεση», ενώ οι χώρες του Νότου θα ανάσαιναν με μια υποτίμηση (σ.σ. της Deutsche Welle: Νομισματική υποτίμηση που θα αύξανε την ανταγωνιστικότητα)

Οι επισημάνσεις Σόρος περιέχονται στο βιβλίο-συνέντευξη προς τον συντάκτη του Der Spiegel Γκρέγκορ-Πέτερ που έχει τίτλο Στοιχηματίζοντας υπέρ της Ευρώπης».
Σε σχετική σχολιαστική προδημοσίευση που φιλοξενεί η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, επισημαίνεται: «Έγκαιρα, πριν από τις ευρωεκλογές, ο επενδυτής παίρνει τον λόγο… και ξεκαθαρίζει τους λογαριασμούς του με την διαχείριση της ευρωκρίσης και κυρίως με τη γερμανική κυβέρνηση».


ΠΗΓΗ: Deutsche Welle ertopen.com.