Σελίδες

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Κρύωσε η σχέση Αδώνιδος-Πατούλη λόγω... γρίπης



 Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του άλλοτε στενού του φίλου και... «συνεταίρου» σε θέματα πολιτικής Υγείας, προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργου Πατούλη, ο οποίος είχε εξαπολύσει τις προηγούμενες ημέρες μύδρους κατά του υπουργού Υγείας για έλλειψη προστασίας της δημόσιας Υγείας από τη γρίπη.
«Δεν έχει νόημα να κάνει κάνεις τώρα το εμβόλιο κατά της γρίπης, γιατί για να δράσει θέλει 3 με 4 εβδομάδες, ενώ το κύμα της γρίπης αναμένεται να καμφθεί σε δύο με τρεις εβδομάδες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.
Μάλιστα για να μην κατηγορηθεί ότι προωθεί σκευάσματα, τόνισε: «Δεν κάνω μπίζνες με τα φάρμακα. Αν παίρναμε περισσότερα εμβόλια ή αντιιικά φάρμακα θα μας λέγανε ότι πουλούσα φάρμακα και κάνω μπίζνες. Τώρα που δεν έχουμε, με κατηγορούν και πάλι για τις ελλείψεις» είπε ο κ. Γεωργιάδης, εξαπολύοντας ταυτόχρονα κατηγορίες εναντίον του πρόεδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργου Πατούλη, άλλοτε συχνό συνομιλητή του:
«Κάποιοι είναι πολύ ευεπίφοροι στις φασαρίες. Εκτός από μένα βέβαια!» είπε φανερά εκνευρισμένος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του άλλοτε στενού του φίλου προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στην οποία τονίζεται ότι για έξι ευρώ που κοστίζει ένα εμβόλιο χάνονται ανθρώπινες ζωές.
Ο Γ. Πατούλης από την πλευρά του, που ξαφνικά εξακοντίζει κατηγορίες εναντίον του άλλοτε στενού του φίλου, δεν παρέλειψε να απαντήσει εκ νέου: «Ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, χωρίς να διαθέτει τις απαραίτητες επιστημονικές γνώσεις, υποστηρίζει με δημόσια δήλωσή του ότι δεν έχει νόημα να κάνει κανείς τώρα εμβόλιο κατά της γρίπης.
Κατά την άποψη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών η τοποθέτηση αυτή του υπουργού «είναι και άστοχη και επικίνδυνη για τη δημόσια Υγεία».
Και βέβαια ο κ. Πατούλης δεν ξέχασε να αναφερθεί και στις «μπίζνες» που επικαλέστηκε ο κ. Γεωργιάδης: «Αν ο κ. υπουργός θεωρεί ότι ο εμβολιασμός των ομάδων υψηλού του πληθυσμού αποτελεί "μπίζνα" για κάποιους, οφείλει να τους κατονομάσει και να τους στείλει άμεσα στον εισαγγελέα. Με ονόματα και στοιχεία. Αν δεν το κάνει αυτός, θα το κάνουμε εμείς».
Και όσο Γεωργιάδης και Πατούλης βγάζουν τα μαχαίρια λόγω διαφορετικών πλέον πολιτικών συμφερόντων, οι ασφαλισμένοι ψάχνουν με το κερί να βρούνε ένα αντιγριπικό εμβόλιο, αφού τα φαρμακεία έχουν στεγνώσει. Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η φονική επέλαση του Η1Ν1, καθώς τα κρούσματα της γρίπης τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται ραγδαία, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 62. Πάντως με βάση την ενημέρωση από το ΚΕΕΛΠΝΟ, αυτήν την περίοδο χρήσιμα μπορεί να αποδειχθούν τα φάρμακα που αντιμετωπίζουν τον ιό. 
ΠΗΓΗ:enet.gr