Σελίδες

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

H «Ελληνικός Χρυσός» κατασκευάζει «λεωφόρο» και τη βαφτίζει δασικό δρόμο - Ξύλο και χημικά στους κατοίκους

Ο δρόμος Χοντρό Δέντρο-Σκουριές που κατασκεύασε η εταιρία Ελληνικός Χρυσός και παρουσίασε ως δασικό, είναι ένας δρόμος που απαγορεύεται από όλες τις διατάξεις περί δασικής οδοποιίας καταγγέλλουν οι κάτοικοι στις Σκουριές και το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων.
Το έργο βαφτίστηκε "βελτίωση της βατότητας" του προϋπάρχοντος δασικού δρόμου, όμως πρόκειται για μια "λεωφόρο"  που διακόπτει βίαια τη συνέχεια του δασικού οικοσυστήματος και έχει τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά όχι δασικού, αλλά επαρχιακού δρόμου Α” Κατηγορίας τονίζεται στη καταγγελία του Παρατηρητηρίου.


Η εγκεκριμένη Τεχνική Έκθεση της εταιρίας που δημοσιεύει το antigoldgr.org μάλιστα αναφέρει ότι σκοπός της κατασκευής αυτού του δρόμου είναι πρωτίστως «η ορθή διαχείριση και προστασία του δάσους», η«προστασία από τις πυρκαγιές», η «ανάπτυξη της δασικής αναψυχής και του δασικού περιηγητισμού σε συνδυασμό με την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης», ενώ σαν δευτερεύοντα παρουσιάζει τον πραγματικό σκοπό που είναι η εξυπηρέτηση μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή των Σκουριών.


Το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων κατέθεσε σχετική καταγγελία προς τους αρμόδιους φορείς με τίτλο "Παράνομη και καταστροφική για το δάσος των Σκουριών η δημόσια δασική οδός Χοντρό δέντρο – Σκουριές – Γαλατσάνος" με την οποία ζητά την άμεση διακοπή των εργασιών στην οδό.

Οι κάτοικοι αντιδρούν στην παράνομη διάνοιξη δασικών δρόμων εκ μέρους της εταιρείας και έχουν ήδη καταθέσει στον εισαγγελέα καταγγελία διαμαρτυρίας.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής στην τοποθεσία Χονδρό Δένδρο στις Σκουριές τα ΜΑΤ παραγματοποίησαν επίθεση με χημικά.
Οι γυναίκες που συμμετείχαν στη συγκέντρωση σχημάτισαν αλυσίδες για να σταματήσουν τη διέλευση λεωφορείων με εργαζόμενους που έβγαιναν από το εργοτάξιο. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με ξύλο και χημικά με αποτέλεσμα 3 άνθρωποι να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας τραυματισμένοι ενώ ταυτόχρονα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες έγιναν δύο προσαγωγές γυναικών από την αστυνομία.








ΠΗΓΗ:stokokkino.gr 

           alterthess.gr