Σελίδες

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Οι μισοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ εκτός ΠΕΔΥ

Εκτός του ΠΕΔΥ μένουν οι μισοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ που έκαναν αίτηση για την υπαγωγή τους στον νέο φορέα πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Η προθεσμία για τις αιτήσεις έληξε το μεσημέρι της Πέμπτης με 2.300 γιατρούς να γίνονται δεκτοί και 2.600 να μένουν εκτός. Όσοι έγιναν δεκτοί θα κλείσουν τα ιατρεία τους και θα εργάζονται σε καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ενώ οι υπόλοιποι θα μπορούν να υπογράψουν συμβάσεις με τον νέο φορέα. Εκτιμάται ότι 70% των γιατρών που έκαναν αίτηση είναι από την Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί γιατροί έκαναν αίτηση για να ενταχθούν στο σύστημα και την επομένη ανακάλεσαν την απόφασή τους.
«Τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ θα ανοίξουν υπό το νέο καθεστώς στην ώρα τους με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό» είπε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξουν κενά σε ορισμένες μονάδες νομών όπου υπήρξε μειωμένη ζήτηση, ο υπουργός απάντησε ότι «οι ανάγκες του κόσμου θα αντιμετωπιστούν σε πρώτο χρόνο με συμβασιούχους και επικουρικούς γιατρούς και δεσμεύθηκε ότι όλα τα πολυϊατρεία θα επαναλειτουργήσουν αμέσως».
Αύριο θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να συμφωνηθεί η «ταχύτητα της προσλήψεως του προσωπικού που θα προκύψει ως κενό για να μπορούν να λειτουργήσουν σωστά από την πρώτη ημέρα τα πολυϊατρεία».
ΠΗΓΗ:tvxs.gr