Σελίδες

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Μικρό "ανθολόγιο" από τα ψέματα Γεωργιάδη για το Πρωτοβάθμιο Δίκτυο Υγείας!

    
 «όλα τα πολυϊατρεία θα επαναλειτουργήσουν» διαβεβαιώνει ο Υπουργός.

Όμως, οι ίδιοι οι στενοί του συνεργάτες, τον διαψεύδουν.

Συγκεκριμένα, σε ρεπορτάζ της εφημερίδας “Τα Νέα” στις 11 Φεβρουαρίου, ο κ. Παύλος Θεοδωράκης νεοδιορισμένος διοικητής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, σύμβουλος πολιτικής υγείας και πρόσωπο αναφοράς στο πρόγραμμα υποστήριξης της "μεταρρύθμισης" του Υπουργείου Υγείας, δήλωσε σε σχετική ερώτηση για το θέμα ότι  “θα λειτουργήσουν περίπου 100 Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου σε όλη την Ελλάδα”, όταν σήμερα οι μονάδες του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ μαζί με τα υφιστάμενα Κέντρα Υγείας ξεπερνούν τις 500!!!
 «Στα κέντρα υγείας που θα αντικαταστήσουν τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ θα έχουν πρόσβαση και οι ανασφάλιστοι πολίτες» δαβεβαιώνει ξανά ο Υπουργός.
«Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό ψέμα, γιατί αφορά μία κατηγορία ανθρώπων που βιώνει καθημερινά τραγωδίες στη χώρα μας» τονίζει στο tvxs.gr ο Γιώργος Βήχας. «Επειδή το ζω καθημερινά δύο χρόνια τώρα, πρόκειται για μία κατηγορία ανθρώπων που θρηνούμε θύματα», προσθέτει.

Όπως εξηγεί, υπάρχουν δύο άρθρα στον νέο νόμο για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας: «Στο ένα αναφέρεται ότι έχουν ισότιμη πρόσβαση στον νέο φορέα όλοι οι ασθενείς ανεξαρτήτως επαγγελματικής, κοινωνικής και οικονομικής καταστάσεως, χωρίς να αναφέρεται η φράση "ασφαλιστικής καταστάσεως". Έρχεται όμως το άρθρο 8 το οποίο ρητά και κατηγορηματικά λέει ότι ο νέος φορέας που θα είναι πλέον αγοραστής υπηρεσιών Υγείας, θα αφορά τους ασφαλισμένους και τα μέλη των οικογενειών τους που είναι προστατευμένα. Δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη ανασφάλιστος. Με το άρθρο 8 ξεκαθαρίζεται εντελώς».