Σελίδες

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Απειλεί για το ΠΕΔΥ ο Γεωργιάδης

Με νέες απειλές κατά των γιατρών του ΕΟΠΥΥ συνέχισε την ανεξέλεγκτη πορεία του προς την πλήρη ιδιωτικοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μέσω του ΠΕΔΥ-ου του ο Αδωνις Γεωργιάδης. Σε μια προσπάθεια να αποτρέψει όσο το δυνατόν περισσότερους γιατρούς από το να υποβάλουν αίτηση και να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα ώστε να απαλλαγεί από την παρουσία τους, ο κ. Γεωργιάδης δεν δίστασε να τους εκβιάσει αλλά και να επικαλεσθεί ακόμη και τις... Φιλιππινέζες καθαρίστριες σε ένα σόου απαξίωσης κατά του κλάδου. 


Όσοι κάνουν αίτηση για να μεταφερθούν στο ΠΕΔΥ και τελικώς δεν έρθουν, θα αποκλεισθούν εσαεί από τη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ στα ιδιωτικά τους ιατρεία, απεφάνθη ως άλλος Δράκοντας που νομοθετεί ο κ. Γεωργιάδης.
«Οι γιατροί που επί σκοπού θα προκαλέσουν πρόβλημα στους ασφαλισμένους για να τη σπάσουν στον υπουργό, δεν θα έχουν θέση στο νέο σύστημα και οι δρόμοι μας χωρίζουν» είπε ο κ. Γεωργιάδης ρίχνοντας για άλλη μια φορά λάδι στη φωτιά στις ήδη ταραγμένες σχέσεις του με τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ. «Αν για σπάσιμο στον υπουργό στρέφονται κατά των ασθενών και δεν μπορέσουμε να κάνουμε τις προκηρύξεις θέσεων για να προσληφθούν μόνιμοι γιατροί στο ΠΕΔΥ, αυτό δεν θα γίνει αποδεκτό. Δε θα μπορέσουν ποτέ μα ποτέ να κάνουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ στα ιατρεία τους».
Και παρ' ότι οι γιατροί σε ανακοινώσεις τους έχουν δηλώσει ότι δεν δέχονται τέτοιου είδους εκβιασμούς ο Αδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε: «Συνδικαλιστικά παιχνίδια "κάντε τώρα αίτηση και μετά μην πάτε", ελπίζω να έχουν καταλάβει ότι σε αυτό το υπουργείο δεν γίνονται αρεστά».
Μάλιστα δεν έμεινε στις απειλές αυτές αλλά φρόντισε και να ειρωνευτεί τους γιατρούς που ενδεχομένως να ζητήσουν αποζημίωση αν απομακρυνθούν από το δημόσιο σύστημα.
Να σημειωθεί ότι όσοι γιατροί δεν δηλώσουν έως την Πέμπτη ότι επιθυμούν να μεταφερθούν στο ΠΕΔΥ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης θα απολυθούν αυτοδικαίως. Κατά τον Αδωνι Γεωργιάδη βέβαια δεν πρόκειται για απόλυση αλλά για παραίτηση καθώς, όπως είπε ερωτηθείς σχετικά με το αν θα πάρουν αποζημίωση οι γιατροί που θα μείνουν εκτός, «να πάρουν αποζημίωση; Τους δίνουμε μόνιμη θέση και εκείνοι παραιτούνται». Και συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, αναρωτήθηκε με έντονη ειρωνεία: «Ε, όχι και να τους δώσουμε και αποζημίωση. Μήπως να τους πάρουμε και μια Φιλιππινέζα να τους καθαρίζει το σπίτι;».
Βέβαια και σε αυτήν την απίστευτη και απαξιωτική δήλωση Γεωργιάδη κατά των γιατρών δεν παρέλειψε να απαντήσει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μετά τους στενούς... εναγκαλισμούς με τον Αδωνι, εμφανίζεται πλέον ως ο μεγάλος αντίπαλός του προφανώς και εξαιτίας των επικείμενων εκλογών στους ιατρικούς συλλόγους.
«Οι γιατροί ποτέ δεν ζήτησαν από τον ΕΟΠΥΥ Φιλιππινέζες για το σπίτι τους. Το μόνο που ζήτησε ο ΙΣΑ για τις Φιλιππινέζες όπως και για όλους τους ανασφάλιστους Ελληνες και αλλοδαπούς πολίτες, από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, ήταν να έχουν όλοι ισότιμη περίθαλψη...
»Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει ευθαρσώς ότι η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί σοβαρότητα και όχι απειλές, ούτε και επικοινωνιακές πιρουέτες», δήλωσε ο κ. Πατούλης επιχειρώντας να διαδραματίσει για πρώτη φορά το θεσμικό του ρόλο. 
ΠΗΓΗ:enet.gr