Σελίδες

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Η «μάχη» του ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ Νέας Ιωνίας
Από συγκεντρώσεις πολιτών και συλλογικοτήτων χαρακτηρίστηκε η πρώτη ημέρα κινητοποιήσεων έξω από τις εγκαταστάσεις του ΕΟΠΥΥ. Σε άλλα σημεία το λουκέτο μπήκε χωρίς αντιδράσεις (Ηράκλειο Αττικής), αλλού οι συγκεντρωμένοι το απέτρεψαν (Νέα Ιωνία). Δήμοι και συνδικάτα βρίσκονται σε κινητικότητα. 

 



H ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ
"Η Κυβέρνηση με την καθοδήγηση της Τρόικα και του ΔΝΤ προχωράει στη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Ιατρικής Περίθαλψης κλείνοντας τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) σε όλη τη χώρα και βγάζοντας σε διαθεσιμότητα 8.500 ιατρούς. Αφήνει το λαό για διάστημα μεγαλύτερο των δυο μηνών χωρίς καμιά ιατρική στήριξη και φροντίδα παραδίδοντας την υγεία στα μονοπωλιακά ιδιωτικά συμφέροντα. 

ΕΟΠΥΥ Νέας Ιωνίας  

Αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τα τραγικά αποτελέσματα που θα έχει αυτή η πολιτική, φέρνοντας σε αντίθεση το σύνολο του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων, που με κάθε τρόπο θα παλέψει για την ανατροπή αυτών των Κυβερνητικών αποφάσεων. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δεν μπορεί να δεχτεί την περικοπή της συνταγογράφησης για τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα και την ουσιαστική απόλυση χιλιάδων γιατρών από το δημόσιο σύστημα Υγείας.
Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για την αποτροπή αυτών των εξελίξεων, που με κάθε τρόπο αντιστέκονται στο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ. Εντάσσουμε στον αγώνα μας για υπεράσπιση των κοινωνικών κατακτήσεων και αγαθών την υπεράσπιση της Υγείας των πολιτών αλλά και το δικαίωμα στην εργασία των γιατρών του Δημόσιου συστήματος. Κανείς εργαζόμενος ή άνεργος, Έλληνας ή μετανάστης να μη μείνει χωρίς ιατρική φροντίδα. Κανένα παιδί να μη μείνει χωρίς εμβόλιο και κανείς άρρωστος ή ηλικιωμένος χωρίς φάρμακο". 

ΕΟΠΥΥ Νέας Ιωνίας  

 
Ο ΕΟΠΥΥ
Διευκρινίσεις προς τους ασφαλισμένους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν για το διάστημα που θα διαρκέσει η αναστολή λειτουργίας των Μονάδων Υγείας, με βάση τον νόμο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας, δίνει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός ενημερώνει ότι από την Τρίτη 18/2 και για έναν μήνα, δεν θα λειτουργούν οι Μονάδες Υγείας (πρώην ΙΚΑ) και καλεί τους ασφαλισμένους να μην τηλεφωνούν στα 5ψήφια τηλέφωνα για να κλείσουν ραντεβού με τους γιατρούς, καθώς δεν θα είναι εφικτός ο προγραμματισμός ραντεβού.
Σημειώνει δε ότι στο διάστημα αυτό οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από το δίκτυο των 5.000 συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ (υπάρχει λίστα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, www.eopyy.gov.gr) και υπενθυμίζει ότι σε αυτούς τους γιατρούς έχουν δοθεί αυξημένες επισκέψεις, από 200 σε 400 τον μήνα.
Επίσης, οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται από τα Κέντρα Υγείας και από τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, ο ΕΟΠΥΥ απελευθερώνει πλήρως το όριο συνταγογράφησης για τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας, των Περιφερειακών Ιατρείων και των νοσοκομείων, για έναν μήνα, δηλαδή όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή της λειτουργίας των Μονάδων Υγείας. 

Θεσσαλονίκη: Αναφορά στον εισαγγελέα από τον Σύλλογο Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ
Παράνομο χαρακτήρισε τον τρόπο παράδοσης και σφράγισης των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης- Β. Ελλάδος Σάββας Παρασκευόπουλος, ο οποία μαζί με το ΔΣ του Συλλόγου επισκέφτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, τον εισαγγελέα προκειμένου να τον ενημερώσει για το προβλήματα της δημόσιας υγείας που θα προκύψουν. «Στην αναφορά που καταθέσαμε στον εισαγγελέα αναφέρουμε ότι με τη σφράγιση των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ, οι πολίτες δεν θα έχουν ιατρικές υπηρεσίες για τουλάχιστον έναν μήνα, ενώ δεν θα μπορούν να τους εξυπηρετούν ούτε οι διοικητικές υπηρεσίες του Οργανισμού γιατί σφραγίζονται και αυτές» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παρασκευόπουλος.
«Ως Ομοσπονδία δεν θα επιτρέψουμε την παράδοση των μονάδων του ΕΟΠΥΥ μέχρι να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ ο νόμος για το ΠΕΔΥ, πράγμα που αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας. Σε κάποιες μονάδες πήγαν για να γίνει η παράδοση- παραλαβή, αλλά λίγοι ήταν αυτοί που παρέδωσαν τα υλικά” ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος Νίκος Νίτσας. Στο μεταξύ, εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε ολιγομελής ομάδα εργαζόμενων και πολίτες στη μονάδα του ΕΟΠΥΥ στην Πύλη Αξιού, όπου ανήρτησαν πανό και μαύρες σημαίες, ενώ ανάλογη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στη μονάδα του ΕΟΠΥΥ στην Τούμπα. 
ΠΗΓΗ:enet.gr