Σελίδες

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Οι Εργαζόμενοι δεν χειραγωγούνται, δεν αποπροσανατολίζονται...

Σ`ένα γεμάτο Αμφιθέατρο πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση τού Συλλόγου Εργαζομένων "Λαϊκού".
Η μαζικότητα της Συνέλευσης ανησύχησε όλους εκείνους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, καλλιεργούν κλίμα ηττοπάθειας και μοιρολατρείας, εξυπηρετώντας έτσι τις κυβερνητικές πολιτικές. Θορύβησε τη Διοίκηση η οποία ακολουθώντας κατά γράμμα τον πολιτικό της προϊστάμενο, Κο Γεωργιάδη και την κυβερνητική γραμμή γενικότερα, επενδύει στήν καλλιέργεια κλίματος "διαίρει και βασίλευε",τρομοκρατίας, προσωπικού βολέματος και αποχής από τις συλλογικές διαδικασίες τού Σωματείου.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η κατασυκοφάντηση, η αποδυνάμωση και το χτύπημα των συνδικάτων, ώστε μ`αυτό τον τρόπο να στρέψει τους εργαζόμενους στην αναζήτηση προσωπικού βολέματος και ατομικών "λύσεων", εφαρμόζοντας ανενόχλητη την καταστροφική πολιτική της.
Οι συνάδελφοι όμως δεν πτοήθηκαν. Όχι μόνο γέμισαν το Αμφιθέατρο, αλλά συμμετέχοντας ενεργά με τις τοποθετήσεις τους, τις προτάσεις τους και την αποφασιστικότητά τους, έδωσαν το μήνυμα στο Δ.Σ. τού Συλλόγου για τις αυξημένες ευθύνες πού έχει μπροστά του, όσον αφορά την καλύτερη λειτουργία του και την οργάνωση των αγώνων σε συντονισμό με το συνδικαλιστικό κίνημα στην κατεύθυνση τής Ανατροπής.
Δείτε το ψήφισμα τής Συνέλευσης.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Αγ.Θωμά 17, Γουδή         Τηλ.2132061086

Αθήνα 12/02/2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
  •   Την ώρα που το ΛΑΪΚΟ Νοσοκομείο λειτουργεί με προσωπικό πολύ πιο κάτω από τα όρια ασφαλείας,
  •  την ώρα που εμείς οι χαμηλά αμειβόμενοι και εξαντλημένοι από την υπερεντατικοποίηση εργαζόμενοι (π.χ 1 νοσηλεύτρια για 40 ασθενείς), συνεχίζουμε να κρατάμε όρθιο το Νοσοκομείο χωρίς προσλήψεις, με συνεχείς αποχωρήσεις και χωρίς χρηματοδότηση,
  •   την ώρα που βιώνουμε καθημερινά την αδυναμία του πολίτη να εξυπηρετηθεί και να καλυφθεί από το Δημόσιο Νοσοκομείο  
καταγγέλλουμε τις αυθαίρετες και αυταρχικές ενέργειες του Διοικητή, ο οποίος επιχειρεί να εισαγάγει στο Νοσοκομείο στρατιωτικού τύπου μεθόδους Διοίκησης.
Οι ενέργειές του αυτές, στερούνται-εκτός των άλλων- κάθε θεσμικής νομιμότητας και δεοντολογίας, αφού απαξιώνουν και παρακάμπτουν τις Υπηρεσιακές λειτουργίες του Νοσοκομείου.
Συγκεκριμένα:
Ο κος Διοικητής υποχρεώνει τούς υπεύθυνους των Τμημάτων να έχουν υπεύθυνο! ο οποίος κάθε πρωί και μέχρι τις 7:20 θα υπογράφει και θα του παραδίδει ειδικό έντυπο (παρουσιολόγιο -απουσιολόγιο!), που έχει συνταχθεί στο Γραφείο της Διοίκησης ειδικά για αυτό το σκοπό. Στο έντυπο αυτό, θα φαίνεται ονομαστικά το προσωπικό του τμήματος, η ώρα προσέλευσης κάθε εργαζόμενου (με την υπογραφή του) και το είδος της απουσίας του (ρεπό-άδεια κ.τ.λ.)
Κε Διοικητά:
  • Δεν γνωρίζετε ότι τα τμήματα έχουν Διευθυντές και προϊστάμενους οι οποίοι ελέγχουν την καθημερινή προσέλευση των εργαζομένων;
  • Δεν γνωρίζετε ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να ελέγξετε την παρουσία του προσωπικού μέσω της υπηρεσιακής ιεραρχίας;
Αλλού είναι ο στόχος:
Να υποκαταστήσετε τις θεσμικές λειτουργίες του Νοσοκομείου από το γραφείο της Διοίκησης και να δημιουργήσετε έτσι το μηχανισμό της παραδιοίκησης (υπεύθυνος τού υπεύθυνου-γραμματεία Διοικητή κ.τ.λ.)
Αυτές οι πρακτικές παραπέμπουν σε άλλες εποχές οι οποίες είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των εργαζομένων και όλης της κοινωνίας. Είναι πρακτικές που έχουν σκοπό να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να τους χειραγωγήσουν και να τους κάνουν υποτακτικούς. Είναι πρακτικές που προσβάλουν  την προσωπικότητα κάθε εργαζόμενου.
Κε Διοικητά:
Η προσπάθειά σας θα πέσει στο κενό.
Οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται, δεν χειραγωγούνται και δεν αποπροσανατολίζονται από τον δικό τους στόχο που είναι:
Η Ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Το Νοσοκομείο μας έχει ανάγκη από προσωπικό και χρηματοδότηση, ώστε να παρέχει Δωρεάν και υψηλού επιπέδου Υπηρεσίες Υγείας στον πολίτη.
Έχει ανάγκη από Διαφάνεια, Αξιοκρατία και Δημοκρατική λειτουργία!
·         ΟΧΙ στις διαθεσιμότητες-απολύσεις
·         Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
·         ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση της Υγείας
·         ΟΧΙ στο κλείσιμο Υγειονομικών Μονάδων
·         Δωρεάν Υγεία για όλους τους πολίτες


Ομόφωνα
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ»