Σελίδες

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Οι αγρότες στην Αθήνα

Τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα κινητοποίησή τους πραγματοποίησαν αγρότες από ολόκληρη την Ελλάδα στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Βάθη πήραν μέρος περισσότερα από 5.000 άτομα.



Στο συλλαλητήριο, το «παρών» έδωσαν αγρότες από τη Βόρειο Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, ενώ συμμετέχει το ΠΑΜΕ, σωματεία από τον χώρο των εμποροϋπαλλήλων, των σιδηροδρομικών, των αστικών συγκοινωνιών, των κλωστοϋφαντουργών, της βιομηχανίας τροφίμων, φοιτητές της γεωπονικής, οικοδόμοι, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γεωτεχνικοί οι οποίοι πραγματοποιούν από τις 12 το μεσημέρι στάση εργασίας. Επίσης, παραβρίσκονται αντιπροσωπείες των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ανεξάρτητων Ελλήνων και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τα αιτήματα των αγροτών
Οι αγρότες αντιδρούν στο νέο φορολογικό καθεστώς και μεταξύ άλλων ζητούν να υπάρχει για τους μικρομεσαίους αγρότες αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και να μη συγκεντρώνουν παραστατικά εσόδων- εξόδων όσοι έχουν τζίρο κάτω από 40.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Επίσης διεκδικούν αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας, επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων.



Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας 
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας 
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας 
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας 
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας 
ΠΗΓΗ: efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
            left.gr