Σελίδες

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ "Λαϊκού".


 
 "Λαϊκού" Νοσοκομείου
 
Η μάχη για το δικαίωμα στην Υγεία κορυφώνεται.
Η μνημονιακή κυβέρνηση με 152 βουλευτές καταδίκασε έναν ολόκληρο λαό, εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης, αποστερώντας του για πάντα  την δωρεάν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη, τη δωρεάν συνταγογράφηση, το δωρεάν εργαστηριακό έλεγχο, τα δωρεάν εμβόλια για παιδιά, ενηλίκους και ηλικιωμένους, τις δωρεάν φυσικοθεραπείες.
Η καταστροφή μέσα σε μια νύχτα του ΕΟΠΥΥ παράλληλα με την συστηματική υποβάθμιση του ΕΣΥ δημιουργεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο, τις συνέπειες του οποίου, αν επιτευχθεί, θα βιώσουμε το άμεσο προσεχές διάστημα και θα είναι δραματικές.

Το προσδόκιμο επιβίωσης του λαού μας ήδη έχει μειωθεί κατά δύο έτη.
Οι δαπάνες για την Υγεία μετατοπίζονται όλο και περισσότερο στις άδειες τσέπες των συμπολιτών μας.
Οι μνημονιακές δεσμεύσεις για χιλιάδες απολύσεις υλοποιούνται.
Οι  δεσμεύσειςς τους για υπερκέρδη στους μεγαλοκαπιταλιστές που λυμαίνονται το χώρο της Υγείας σε βάρος και του λαϊκού εισοδήματος και των ασφαλιστικών ταμείων μα κυρίως σε βάρος της Υγείας του λαού μας υλοποιούνται.
Με μία παράνομη εντολή επιχειρούν άρον άρον να σφραγίσουν τα Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ(ΙΚΑ) αποστερώντας το μόνο δίκτυο δωρεάν υπηρεσιών πρωτοβάθμιας Υγείας που έχει απόλυτη ανάγκη ο χειμαζόμενος λαός μας.

Γι αυτό η διατήρηση του δικτύου αυτού είναι πρώτιστης σημασίας.   
Αυτή η ανθρωποκτόνα λογική της εξυπηρέτησης των δανειστών σε βάρος της Υγείας του λαού μας ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Στο δρόμο θα σπάσουμε τον νεοφιλελεύθερο τρόμο.
Την υπεράσπιση  των Ιατρείων του  ΕΟΠΥΥ(ΙΚΑ) έχουν πάρει πλέον στα χέρια τους, όχι μόνο οι γιατροί και οι εργαζόμενοι, αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες.
Στο ΙΚΑ τής Λ. Αλεξάνδρας, στη Δάφνη-Αγ. Δημήτριο, στου Ζωγράφου και σε άλλες περιοχές, τα Σωματεία εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ, μαζικοί φορείς, σύλλογοι συνταξιούχων, Λαϊκές επιτροπές και άλλες συλλογικότητες περιφρουρούν τα κτίρια και εμποδίζουν τη σφράγισή τους.
Τη Δευτέρα(17-2-2014 και ώρα 8π.μ.) καλούν τούς πολίτες να δώσουν το παρών μαζικά και μαχητικά ώστε να αποτρέψουν το κλείσιμο των υγειονομικών μονάδων.
Μόνο ένα μαζικό και ισχυρό κοινωνικό μέτωπο πού θα υπερασπίζεται τη Δημόσια Υγεία και γενικότερα τα κοινωνικά αγαθά, είναι ικανό να ανατρέψει τις βάρβαρες κυβερνητικές πολιτικές και να επιβάλλει στο άμεσο μέλλον, πολιτικές που θα υπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ "Λαϊκού", στέκεται αλληλέγγυος στούς πολίτες που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στην δωρεάν υγεία και καλεί τους συναδέλφους-εργαζόμενους να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους.
ΣΥΡΙΖΑ "Λαϊκού" Νοσοκομείου