Σελίδες

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

30 τετραγωνικά για 30 αργύρια...

Σε καταγγελία της μίσθωσης 30 τετραγωνικών μέτρων από τον χώρο που καταλάμβανε το εργαστήριο του Μοριακού Ελέγχου Αίματος που απομακρύνθηκε από το νοσοκομείο μας για να χρησιμοποιηθεί από το κυλικείο ως αποθήκη προέβη ο Σύλλογος Εργαζομένων "Λαϊκού" .Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων προτεραιότητα για τη Διοίκηση αποτελεί η εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων εις βάρος των Δημόσιων-κοινωνικών αγαθών και η άλωση του Δημόσιου χώρου και της Δημόσιας περιουσίας από τους ιδιώτες.
Διαβάστε ολόκληρη την καταγγελία



Καταγγελία 

Η Διοίκηση του Γ.Ν.Α. "Λαϊκό", προέβη σε μια άνευ προηγουμένου πράξη για τα χρονικά τού Νοσοκομείου μας!
Με απόφαση τού Διοικητικού Συμβουλίου - στην οποία αντιτάχθηκαν και μειοψήφησαν οι αιρετοί εκπρόσωποι των Γιατρών και των Εργαζομένων - μισθώθηκε χώρος τού Νοσοκομείου σε ιδιωτική επιχείρηση και συγκεκριμένα στο κυλικείο, για να χρησιμοποιείται σαν αποθήκη της εν λόγω επιχείρησης, προσφέροντας μάλιστα και ανταλλάγματα (χαμηλότερες τιμές-καθαριότητα και εξωραϊσμός εξωτερικού χώρου του νοσοκομείου)…!
Να σημειώσουμε εδώ, ότι ο χώρος που καταλαμβάνει το κυλικείο είναι αυστηρά οριοθετημένος και έχει παραχωρηθεί (εδώ και δεκαετίες) από το κράτος σε αναπήρους πολέμου, οι οποίοι τον μισθώνουν.
Μετά την απομάκρυνση τού εργαστηρίου Μοριακού Ελέγχου Αίματος από το Νοσοκομείο μας, η Διοίκηση έσπευσε να μισθώσει 30 τετραγωνικά μέτρα από τον χώρο πού καταλάμβανε το εν λόγω εργαστήριο στον επιχειρηματία τού κυλικείου, συμπεριφερόμενη σαν ιδιοκτήτης τού Δημόσιου χώρου.
Η απαράδεκτη και νομικά έωλη ενέργεια της Διοίκησης, αναδεικνύει τις προτεραιότητες των στελεχών πού διορίζει η κυβέρνηση.
Προτεραιότητα γι` αυτούς είναι η εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων εις βάρος των Δημόσιων-κοινωνικών αγαθών και η άλωση του Δημόσιου χώρου και της Δημόσιας περιουσίας από τους ιδιώτες.
Το Νοσοκομείο μας όπως είναι γνωστό σε όλους, "στενάζει" από έλλειψη χώρων, λόγω τού μεγέθους του και της συνεχούς ανάπτυξής του.
* Σημαντικές και πανελλήνιας εμβέλειας δραστηριότητες της Αιμοδοσίας, είναι στριμωγμένες στο υπόγειο, σε ακατάλληλες για τούς εργαζόμενους συνθήκες εργασίας και κυρίως σε συνθήκες επισφάλειας για τις διενεργούμενες εξετάσεις. Ο περιορισμένος χώρος δεν επιτρέπει την εγκατάσταση επιπλέον ψυγείων και άλλων απαραίτητων μηχανημάτων ώστε να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια στη συντήρηση του αίματος και των παραγώγων.
* Οι φυσιοθεραπευτές στερούνται εργαστηρίου
* Η Μονάδα διάλυσης κυτταροστατικών, βρίσκεται σε εντελώς ακατάλληλο χώρο.
* Πολλές ακόμα δραστηριότητες τού Νοσοκομείου ασφυκτιούν, λόγω έλλειψης χώρου.
Η Διοίκηση, αντί να απαντήσει στις υπάρχουσες συγκεκριμένες προτάσεις του σωματείου και του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου για παραχώρηση του μεγαλύτερου μέρους του χώρου στην αιμοδοσία, αλλά και σε άλλες προτάσεις ώστε να αξιοποιηθεί ο εναπομείναντας κενός χώρος προς όφελος των πολιτών και των ασθενών, επέλεξε να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων "Λαϊκού", καταδικάζει απερίφραστα αυτή την ενέργεια της Διοίκησης.
Οι υψηλών προδιαγραφών παροχές Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας, με ελεύθερη πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας είναι για μάς αδιαπραγμάτευτες. Δεν παζαρεύονται και δεν μπαίνουν σε καμία λογική ανταλλαγμάτων.
Τα Νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις.
Ο Δημόσιος χώρος δεν είναι ιδιοκτησία καμίας Διοίκησης!
Για το ΔΣ του Συλλόγου
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                 ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ                        ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Κοινοποίηση:
* Υπουργείο Υγείας
* ΑΔΕΔΥ
* ΠΟΕΔΗΝ
* ΕΙΝΑΠ
* ΟΕΝΓΕ
* ΜΜΕ