Με ονομαστική ψηφοφορία, που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τη δημιουργία φυλακών «τύπου Γ’».
Επί της αρχής και επί του συνόλου ψήφισαν 100 βουλευτές, εκ των οποίων οι 52 υπέρ και οι 48 κατά.
Επί της αρχής και επί του συνόλου ψήφισαν 100 βουλευτές, εκ των οποίων οι 52 υπέρ και οι 48 κατά.
Η ψήφιση των άρθων έχει ως εξής:
Τα άρθρα 1, 5, 6, 9, 12, 13, 14, 16 ψηφίσθηκαν με 56 υπέρ και 44 κατά.
Τα άρθρα 3, 7, 17, 18, 19, 22 ψηφίσθηκαν με 52 υπέρ και 48 κατά.
Τα άρθρα 8, 10, 11, 38,39, 41, 42 ψηφίσθηκαν με 52 υπέρ, 44 κατά και 4 παρών.
Το άρθρο 2 ψηφίσθηκε με 51 υπέρ, 48 κατά και 1 παρών.
Στο μεταξύ, ένταση σημειώθηκε νωρίτερα στη Βουλή όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου αναφέρθηκε στην παρουσία, στα θεωρεία της Βουλής, γονέων και συγγενικών προσώπων κρατούμενων υπόδικων για συμμετοχή τους στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς», κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις φυλακές υψίστης ασφάλειας, αφήνοντας αιχμές ότι οι άδειες εισόδου τους δόθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στρεφόμενος προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Αθανασίου είπε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Μιλάτε μόνο και μόνο για να εντυπωσιάζετε, χωρίς ουσία και χωρίς σεβασμό στους συγγενείς των κρατουμένων. Αυτό κάνατε εχθές και όπως πληροφορήθηκα -μπορεί να έχω και λάθος- ήταν μερικοί απ' αυτούς στα θεωρεία της Βουλής. Το ίδιο κάνατε και με την ΕΡΤ, με τις προτάσεις δυσπιστίας, με τις Εξεταστικές Επιτροπές, με την αντισυνταγματικότητα. Υπάρχει μία προχειρότητα, μόνο και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού».
Απαντώντας στην αναφορά του υπουργού για τους συγγενείς υπόδικων στα θεωρεία, ο κ. Δρίτσας είπε πως είναι αδιανόητο να γίνεται συζήτηση, διότι εχθές -λέει- ήρθαν να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση συγγενείς υπόδικων κρατουμένων που ενδιαφέρονταν για το αν θα μπορούν να ξαναδούν τα παιδιά τους ή όχι, σε κανονικές διαδικασίες με βάση το νομοσχέδιο αυτό.
«Είναι τόσο φοβερό, ε; Πρέπει και αυτό να ενταχθεί στο τρομολαγνικό κλίμα: Α, έγινε κάτι και ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε μέσα στη Βουλή τους συγγενείς! Σοβαρά, κύριε υπουργέ; Εσείς έπρεπε να είστε εγγυητής του δικαιώματος οι γονείς να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα νομοσχέδιο που τους αφορά. Από πού κι ως πού δηλαδή, τι είδους δημοκρατία είναι αυτή;» είπε ο κ. Δρίτσας.
Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης καταλόγισε σε βουλευτές ότι ή δεν έχουν διαβάσει το νομοσχέδιο ή δεν το κατανόησαν διότι -όπως είπε- άκουσε εισηγήσεις που έκαναν έναν θλιβερό συμψηφισμό, που ταυτίζουν δηλαδή το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία με τη νομοθετική λειτουργία μιας δημοκρατικά συγκροτούμενης Βουλής.
ΠΗΓΗ:topontiki.gr