Σελίδες

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Σε πανικό ο Υπουργός

Καθολική η απεργία-αποχή!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, αντιδρώντας στις απαράδεκτες ρυθμίσεις του Ν. 4250/2014 αναφορικά με την «αξιολόγηση», έχει κηρύξει απεργία-αποχή διαρκείας από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με αυτή.
Η απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην «αξιολόγηση» συναντά την καθολική στήριξη των εργαζομένων στο Δημόσιο. Αυτή εκδηλώνεται μέσα από τη συλλογή δεκάδων χιλιάδων υπογραφών ενάντια στην εφαρμογή του Ν. 4250/2014, τις πρωτοφανείς σε μαζικότητα και αγωνιστική διάθεση συνελεύσεις, τη συμμετοχή στην απεργία-αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με την ταυτόχρονη συλλογή των φύλλων αξιολόγησης από τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους.

Μπροστά στη γενικευμένη αντίδραση των εργαζομένων, έντρομη η πολιτική ηγεσία και προσωπικά ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, άρχισαν να αναζητούν μεθοδεύσεις έτσι ώστε να κηρύξουν την απεργία-αποχή από την «αξιολόγηση» παράνομη και καταχρηστική.
Η Κυβέρνηση -και απέναντι στους Δημόσιους Υπάλληλους- εφαρμόζει την τακτική με την οποία αντιμετωπίζει κάθε εργασιακή διεκδίκηση και απεργιακό αγώνα.
Οφείλουμε να αναρωτηθούμε τι είδους «ζημιά στη δημόσια υγεία και στον τουρισμό» μπορεί να προκαλεί η καθολική αντίθεση των εργαζομένων στην προδήλως αντισυνταγματική αξιολόγηση που προωθείται με στόχο να κατασκευασθούν νέες δεξαμενές προς απόλυση υπαλλήλων.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν με την ίδια συνέπεια τη συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή από κάθε δραστηριότητα που αφορά την «αξιολόγηση».
Καλούμε, τέλος, τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014, καθώς και στη συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 11:00πμ.
Να διαδηλώσουμε μαζικά ενάντια στις διαθεσιμότητες, στις απολύσεις, στις προωθούμενες μειώσεις μισθών και συντάξεων, στη διάλυση δομών του κοινωνικού κράτους, στο συνεχή και εντεινόμενο αυταρχισμό.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

                                  7 ιουλίου 2014