Σελίδες

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Δίωξη για κακούργημα σε διευθυντή κλινικής του Ευαγγελισμού

Κακουργηματικού χαρακτήρα δίωξη ασκήθηκε σε βάρος καρδιοχειρουργού, διευθυντή Τμήματος Κλινικής του Ευαγγελισμού, ο οποίος συνελήφθη για φακελάκι που ζητούσε από ασθενή προκειμένου να τον χειρουργήσει. Παράλληλα τέθηκε σε αργία.

 

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του ασθενούς, ο οποίος εισήχθη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, λόγω εμφράγματος, νοσηλεύτηκε στην εντατική μονάδα και στη συνέχεια στην καρδιολογική κλινική, όπου διαγνώστηκε από τους θεράποντες γιατρούς η ανάγκη να χειρουργηθεί άμεσα.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός απαίτησε αρχικά το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, το οποίο διαμορφώθηκε τελικά στο ποσό των 500 ευρώ ενώ κατηγορείται πως απείλησε τον ασθενή πως αν δεν δώσει τα χρήματα θα του δώσει εξιτήριο και μετέθεσε σε μελλοντικό χρόνο τη χειρουργική επέμβαση.
Μετά την καταγγελία στην αστυνομία, σε προγραμματισμένη συνάντηση, πρωινές ώρες χθες, στο γραφείο του γιατρού στο νοσοκομείο, συγγενής του ασθενούς του παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.
Στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, έχοντας στην κατοχή του το προσημειωθέν χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.
Σε βάρος του ασκήθηκε κακουργηματικού βαθμού δίωξη για δωροληψία κατ' εξακολούθηση ενώ ο γιατρός υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα ότι τα χρήματα που βρέθηκαν πάνω του ανήκουν στον ίδιο και τα είχε μαζί του για να τα δώσει κάπου.
 
'Παράλληλα με απόφαση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη τέθηκε σε αργία κα δόθηκε εντολή να ανασταλούν τα καθηκόντα του.
ΠΗΓΗ:enet.gr