Σελίδες

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

ΤΩΡΑ, αν δεν φοβηθούμε, θα νικήσουμε !

«είναι η πρώτη φορά, που είναι μαζική η πεποίθηση στους συναδέλφους ότι, ΤΩΡΑ, αν δεν φοβηθούμε, θα νικήσουμε.»

...τονίζει η Δέσποινα Τοσονίδου, πρόεδρος τού Συλλόγου Εργαζομένων τού "Ασκληπιείου"  Βούλας, μεταφέροντας το κλίμα πού επικρατεί στο Νοσοκομείο.
 Το ίδιο κλίμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας, επικρατεί όχι μόνο στη συντριπτική πλειοψηφία τών Νοσοκομείων τής χώρας, αλλά και σε όλο το Δημόσιο.

Διαβάστε ειδήσεις τών τελευταίων ημερών.

Απέρριψαν το σύστημα αξιολόγησης οι Διευθυντές του Ευαγγελισμού. Θα παραδώσουν τα φύλλα στο σωματείο!

Απέρριψαν το σύστημα  αξιολόγησης οι Διευθυντές του Ευαγγελισμού θα παραδώσουν τα φύλλα στο σωματείο!
Απέρριψαν το νόμο περί αξιολόγησης ομόθυμα οι προϊστάμενοι και οι Διευθυντές Τμημάτων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, δηλώνοντας ότι όχι μόνο δεν θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση των υφισταμένων τους, αλλά θα πρωτοστατήσουν στην παράδοση των φύλλων αξιολόγησης στο σωματείο.
Η απόφαση πάρθηκε την Παρασκευή έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμού (ΣΕΝΕ) με τη συμμετοχή Προϊσταμένων πολλών Τμημάτων απ' όλες τις υπηρεσίες (Νοσηλευτική, Ιατρική, Διοικητική κ.λπ.).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΣΕΝΕ κ. Ηλία Σιώρα « διατρανώθηκε για ακόμα μια φορά η ομόθυμη απόφαση των εργαζομένων να καταργήσουν στην πράξη το νόμο για την αξιολόγηση και να απέχουν από κάθε διαδικασία. Έχει γίνει πλέον κατανοητό απ' όλους ότι η «αξιολόγηση» είναι προετοιμασία είτε για απόλυση, είτε για μείωση μισθού, είτε για διαθεσιμότητα.» και πρόσθεσε πως «το γεγονός ότι ως σήμερα ο νόμος αυτός έμεινε στα χαρτιά, οφείλεται στη σθεναρή και μαζική αντίδραση των εργαζομένων σε όλο το δημόσιο»
Τέλος, οι Προϊστάμενοι μαζί με το σωματείο διατράνωσαν αυτή τους την απόφασή με παράσταση στο Διοικητή του Νοσοκομείου.
πηγή:ygeia360.gr 

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014


Το 98.5% των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου παρέδωσαν τα φύλλα αξιολόγησης στο Σύλλογο Εργαζομένων αρνούμενοι στην πράξη να συμμετάσχουν στην απαράδεκτη και άδικη διαδικασία αξιολόγησης

Ολοκληρώθηκε την  Τρίτη 15/7/14 η διανομή των φύλλων αξιολόγησης από το γραφείο προσωπικού του ΓΝΑΝ και παράλληλα  η συλλογή τους από το Σύλλογο Εργαζομένων σε εφαρμογή της απόφασης της γενικής συνέλευσης του συλλόγου και της σχετικής απόφασης της ΑΔΕΔΥ.
  Σε σύνολο 252 εργαζομένων που παρέλαβαν τα φύλλα αξιολόγησης, οι 248 τα παρέδωσαν στο Σύλλογο Εργαζομένων ΓΝΑΝ, δηλαδή ποσοστό 98.5%, αρνούμενοι στην πράξη να συμμετάσχουν στην απαράδεκτη και άδικη  διαδικασία αξιολόγησης.
Πρόκειται για μια μαζική και καθολική απάντηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου στις διαδικασίες αξιολόγησης που προωθεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, απάντηση η οποία θα συνεχιστεί και στις επόμενες φάσεις, ακυρώνοντας στην πράξη το εγχείρημα του Υπουργείου, σε συνεργασία και συνεννόηση με τους εργαζόμενους στους άλλους χώρους του δημόσιου τομέα και σύμφωνα με τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ.

100% η συμμετοχή των εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης στους Αγ. Αναργύρους στην Απεργία Αποχή από την αξιολόγηση


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Σπύρου Θεολόγου 1 - ΙΛΙΟΝ
Τηλ. 2132015350 - 6974505972
syllogoseka@gmail.com


Προς: ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ
16/7/14

Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι την  Τρίτη 15/7/14 που γίνονταν η διανομή των φύλλων αξιολόγησης από το γραφείο προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης προχωρούσε παράλληλα και η συλλογή τους από το Σύλλογο Εργαζομένων, σε εφαρμογή της απόφασης τόσο της γενικής συνέλευσης του συλλόγου αλλά και της σχετικής απόφασης της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ.
  Σε σύνολο 146 εργαζομένων, 135 εργαζομένων παρέλαβαν τα φύλλα αξιολόγησης (11 βρίσκονται σε άδεια), οι 130 ήδη τα παρέδωσαν στο Σύλλογο Υπαλλήλων του ΕΚΑ, αρνούμενοι στην πράξη να συμμετάσχουν στην απαράδεκτη και άδικη  διαδικασία αξιολόγησης. Επισημαίνουμε ταυτόχρονα ότι  μέχρι τις 15 Ιουλίου που ήταν η καταληκτική ημερομηνία της δήθεν αυτοαξιολόγησης κανένας εργαζόμενος δεν υπέβαλε στο Γραφείο Προσωπικού του Κέντρου φύλλο αξιολόγησης.
Αυτό σημαίνει ότι η συμμετοχή των εργαζομένων στην Απεργία - αποχή που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης αγγίζει το 100%.
Πρόκειται για μια μαζική και καθολική απάντηση των εργαζομένων του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης στην αξιολόγηση σφαγείο που προωθεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που στόχο έχει τις απολύσεις, το κλείσιμο υπηρεσιών και τις περικοπές στους μισθούς. 
Η αντίσταση των εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης σε αυτές τις κυβερνητικές επιλογές θα συνεχιστεί, ακυρώνοντας στην πράξη το εγχείρημα του Υπουργείου, σε συνεργασία και συνεννόηση με όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα και σύμφωνα με τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ.

Για το ΔΣ του Συλλόγου
Ο πρόεδρος       η Γραμματέας
Κόνιαρης Χρήστος           Γεωργονίκου Τζένη

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σητείας συγκέντρωσε το 100% του προσωπικού από τα φύλλα αξιολογήσεων


Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σητείας συγκέντρωσε το 100% του προσωπικού από τα φύλλα αξιολογήσεων. Αντιδρά ομόφωνα στον επιμερισμό του ποσοστού αξιολόγησης από τους Διοικητές καθώς και στην περαιτέρω διαδικασία της αξιολόγησης που προωθεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς μέχρι στιγμή 132 εργαζόμενοι έχουν παραδώσει τα φύλλα των αξιολογήσεων στο ΔΣ.
Από το ΔΣ

Καθολική ενυπόγραφη άρνηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας να συμμετάσχουν στην κατάπτυστη «αξιολόγηση» του νόμου 4250/2014.

Με μια εντυπωσιακή επίδειξη αποφασιστικότητας, αλληλεγγύης, πειθαρχίας και δύναμης  από πλευράς εργαζομένων  έκλεισε ο πρώτος γύρος  της διαδικασίας της δήθεν «αξιολόγησης», του νόμου 4250/2014, στο Νοσοκομείο Πρέβεζας και στις αποκεντρωμένες δομές του, Κέντρο Ψυχικής Υγείας-Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο και Ξενώνας « Εστία»
217 εργαζόμενοι κατέθεσαν ασυμπλήρωτα τα φύλλα αξιολόγησης στο σωματείο και μόνο δυο ( εκ των οποίων η μια είναι του κλάδου ΔΕ νοσηλευτικής αποσπασμένη από Κέντρο Υγείας του νομού και τοποθετημένη σε διοικητική θέση… και ανήκουσα  σε άλλο σωματείο και ο δεύτερος είναι εργαζόμενος στο Νοσοκομείο και το μοναδικό μέλος του Συλλόγου του Εργαζομένων του Νοσοκομείου που ….  «αυτοαξιολογήθηκε» !!!   και κατέθεσε το φύλλο στο γραφείο προσωπικού  του νοσοκομείου. 
Είναι προφανές ότι καμιά διαδικασία της κατάπτυστης «αξιολόγησης» δεν μπορεί να περπατήσει στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, καθώς μια τέτοια διαδικασία θα έβαζε οριστική ταφόπλακα στη λειτουργία του Νοσοκομείου. Αυτό το κατανόησαν από την αρχή οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.
Τη Δευτέρα 21 Ιουλίου  το μεσημέρι θα υπάρξει κοινή συνάντηση- σύσκεψη εκπροσώπων των εργαζομένων από τα Νοσοκομεία Πρέβεζας και Λευκάδας, για ανταλλαγή σκέψεων αλλά και την οργάνωση της παραπέρα δράσης των εργαζομένων ώστε να καταργηθεί στην πράξη ο αντιδραστικός νόμος 4250/2014 που διαλύει τα νοσοκομεία, πετά χιλιάδες εργαζομένους στον καιάδα της διαθεσιμότητας -κινητικότητας-απολύσεων , καθιερώνει τον "ατομικό μισθό", ενισχύει τον κομματικό έλεγχο και το ρουσφέτι   και φέρνει το νόμο της ζούγκλας στο Δημόσιο..
Από το ιστολόγιο της Αγωνιστικής Παρέμβασης Νοσοκομείου Πρέβεζας
 ....έπεται συνέχεια