Σελίδες

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Πανελλαδική καμπάνια του ΜΕΤΑ για το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό: Συγκέντρωση την Πέμπτη στο υπουργείο Εργασίας

«Η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και η αποψίλωση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης συνεχίζεται ανελέητα σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων» - Την Πέμπτη η ημέρα πανελλαδικής δράσης του ΜΕΤΑ για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό.
Πανελλαδική καμπάνια – εξόρμηση διοργανώνει το Μέτωπο Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ), από τις 14 έως τις 17 Ιουλίου, με αιχμή του δόρατος το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό, και τις νέες μειώσεις σε επικουρικές και παροχές των ταμείων πρόνοιας. 

Η εξόρμηση γίνεται σε υλοποίηση της σχετικής απόφασης του γενικού συμβουλίου της παράταξης, με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, για να αντισταθούν στα νέα βάρβαρα αντιασφαλιστικά μέτρα.
Υπενθυμίζεται ότι οι μειώσεις αυτές των επικουρικών συντάξεων και των παροχών των ταμείων είναι συνέχεια των διαδοχικών μειώσεων, που έγιναν σ’ όλη τη μνημονιακή περίοδο. Από 1-1-2015 θα τεθεί σε εφαρμογή, για τις κύριες συντάξεις, το σύστημα της βασικής και αναλογικής σύνταξης, όπου το κράτος θα εγγυάται τη βασική που θα φτάνει μέχρι 360 ευρώ!!!
Οι ενέργειες του ΜΕΤΑ
Στο πλαίσιο της καμπάνιας-εξόρμησης, το ΜΕΤΑ:
  1. Εξέδωσε ενημερωτικό φυλλάδιο και αφίσα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
  2. Όρισε την Πέμπτη 17 Ιουλίου ως ημέρα πανελλαδικής δράσης για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό.
Επιπλέον, αποφάσισε:
  • Να γίνουν περιοδείες σε χώρους δουλειάς και να μιλήσουν συνδικαλιστικά στελέχη σε συγκεντρώσεις και συσκέψεις εργαζομένων.
  • Να διακινηθεί το υλικό σε ασφαλιστικά ταμεία και σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ, που συγκεντρώνονται συνταξιούχοι, καθώς σε πλατείες και σε σταθμούς λεωφορείων και μετρό
  • Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και σε πρωτεύουσες νομών, να οργανωθούν παρεμβάσεις στα γραφείατων ασφαλιστικών ταμείων.
Το κάλεσμα του ΜΕΤΑ, στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) την Πέμπτη 17 Ιούλη, στις 9:00 π.μ.:
«ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,
Η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και η αποψίλωση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης συνεχίζεται ανελέητα σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Η τρόικα ξανάρθε και μαζί με την αντιλαϊκή συγκυβέρνηση ετοιμάζουν τις νέες «αλλαγές» στο Ασφαλιστικό, τις νέες θυσίες των εργαζομένων, και των συνταξιούχων.
Νέες αυξήσεις στα όρια συνταξιοδότησης, νέες περικοπές συντάξεων, καταργήσεις θεσμοθετημένων διατάξεων, βρίσκονται στη νέα «φονική» ατζέντα τρόικας – συγκυβέρνησης.
Η Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και πρέπει εμείς να την υπερασπιστούμε.
Όλοι στο κάλεσμα του ΜΕΤΑ για το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, την Πέμπτη 17 Ιούλη, στις 9 π. μ. έξω από το Υπουργείο εργασίας, Σταδίου 29 ενάντια στην αντεργατική και αντικοινωνική κυβερνητική πολιτική». 
ΠΗΓΗ:left.gr