Σελίδες

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Η απεργία-αποχή από την «αξιολόγηση» είναι νόμιμη, παράνομη είναι η πολιτική της συγκυβέρνησης

meta-ygeionomikonΤο ΜΕΤΑ Υγειονομικών καταγγέλλει τις φασιστικές πρακτικές της συγκυβέρνησης και την προσπάθεια ποινικοποίησης του μεγάλου απεργιακού αγωνα των εργαζομένων στο Δημόσιο, που γιγαντώνεται αυτή την περίοδο, ενάντια στην ψευτοαξιολόγηση.
Αφού χρησιμοποίησε όλα τα μέσα και απέτυχε το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης, σέρνει την Τετάρτη, ημέρα μάλιστα πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας, στα δικαστήρια την ΑΔΕΔΥ, με στόχο να σταματήσει την απεργία διαρκείας–αποχή που έχει κηρύξει η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση από την αξιολόγηση-σφαγείο.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο στην απεργία-αποχή, οι εκατοντάδες χιλιάδες υπογραφές και η συγκέντρωση από τις πρώτες μέρες της διαδικασίας κατά χιλιάδες των φύλλων αξιολόγησης από τα συνδικάτα, με πρώτα τα συνδικάτα των νοσοκομείων επιχειρείται να αντιμετωπιστεί από την συγκυβέρνηση με το «βούρδουλα».
Η επίθεση αυτή της κυβέρνησης και η προσπάθεια ποινικοποίησης της απεργίας αποχής αποδεικνύει ότι η πρόταση που κατέθεσε το ΜΕΤΑ στην ΑΔΕΔΥ όχι μόνο δεν ήταν άσφαιρη, όπως ισχυρίζονταν μερικοί, αλλά αποτέλεσε τη βάση για την δημιουργία ενός μαζικού κινήματος ενάντια στην «αξιολόγηση».
Ανεξάρτητα από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν στη μέση αυτό τον αγώνα.
Το ΜΕΤΑ υγειονομικών καλεί όλους τους εργαζόμενους στην υγεία να συνεχίσουν τη μάχη και να πάρουν μέρος μαζικά τόσο στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση όσο και στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9 Ιούλη.
Να εκφράσουν την αντίθεσή τους τόσο στην βάρβαρη διαδικασία της αξιολόγησης που στοχεύει στις απολύσεις, τις μειώσεις των μισθών και το κλείσιμο υπηρεσιών όσο και στην προσπάθεια τρομοκράτησης που επιχειρεί η συγκυβέρνηση.
  • Όλοι στην απεργία-αποχή από την «αξιολόγηση»
  • Συγκεντρώνουμε τα φύλλα αξιολόγησης στα Σωματεία μας.
  • Όλοι στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 9 Ιούλη και τα απεργιακά συλλαλητήρια.
  • Όλοι στα δικαστήρια στις 9 Ιούλη στις 2 το μεσημέρι που θα εκδικάζεται η προσφυγή ενάντια στην απεργία-αποχή από την «αξιολόγηση».
Η τρομοκρατία δε θα περάσει.
Μπορούμε με ενότητα και αγώνα να νικήσουμε.
ΠΗΓΗ:ergasianet.gr