Σελίδες

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Η πιό μεγάλη ώρα.....

  • Τώρα που ο αγώνας των υγειονομικών και όλων των Δημοσίων υπαλλήλων, πέρασε στην πιό κρίσιμη φάση
  • Τώρα που καλούμαστε να ακυρώσουμε στην πράξη το νόμο-σφαγείο γιά την αξιολόγηση
  • Τώρα που καλούμαστε να τιμήσουμε την υπογραφή μας και να μην υπογράψουμε την καταδίκη μας!
         ....παραδίδουμε τα φύλλα αξιολόγησης ασυμπλήρωτα  στο                                     Σωματείο μας !

     Δεν είναι ατομική μας υπόθεση. 
    Είμαστε σε Απεργία από το συγκεκριμένο καθήκον

    ...η πιό μεγάλη ώρα, είναι τώρα!

  • Αυτός ο νόμος δεν θα περάσει !

         Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων 
             "Λαϊκού" Νοσοκομείου 

ΑΘΗΝΑ 27/06/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3246
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ δηλώνει την αντίθεσή της στην υποτιθέμενη αξιολόγηση που με το Ν. 4250/2014 που προωθεί η Κυβέρνηση. Πρόκειται για μια κίνηση που αποσκοπεί στη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού απολύσεων, στην περαιτέρω μείωση μισθών και στην αποδιάρθρωση των δομών του Δημοσίου.
Η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσουν απεργία προκειμένου να υλοποιηθεί η αποχή των υπαλλήλων, από κάθε διαδικασία που έχει σχέση με την αξιολόγηση, με στόχο να αποτρέψει τη χρησιμοποίησή της για νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις εργαζομένων.
Η απεργία αφορά το σύνολο των εργαζομένων που θα κληθούν να λάβουν μέρος ως αυτοξιολογούμενοι ή αξιολογητές.
Πιο συγκεκριμένα, με την απόφαση αυτή και στο πλαίσιο των υπηρεσιακών καθηκόντων, οι εργαζόμενοι δεν εκτελούν εργασίες που σχετίζονται:
α) Με τη σύνταξη της έκθεσης από τον αξιολογούμενο
β) Με τη σύνταξη της εισήγησης από τον εισηγητή και
γ) Με τη σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης από τον αξιολογητή.
Βασικό αίτημα του απεργιακού μας αγώνα, είναι η ακύρωση στην πράξη του νόμου 4250/2014 και η τελική του κατάργηση, αλλά και η μη προώθηση των νέων ρυθμίσεων για τη μισθολογική καθήλωση των υπαλλήλων που περιλαμβάνει ακόμη και θεσμοθέτηση του ατομικού μισθού.
Το σύνολο των προϊσταμένων στα Νοσοκομεία αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι, καλούνται να συμμετέχουν στον απεργιακό αγώνα διαρκείας για να ακυρώσουμε τα νέα σχέδια της Κυβέρνησης.
Συνεχίζουμε τις Γενικές Συνελεύσεις, καταλήψεις, συσκέψεις, περιοδείες, συλλογή υπογραφών και κάθε είδους δράσεις με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων. Εκτιμούμε ότι ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση δεν είναι υπόθεση καθενός ξεχωριστά, αλλά πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μαζικής και συλλογικής δράσης.
Θεωρούμε ότι αυτή η μορφή της απεργιακής κινητοποίησης, που βασίζεται σε σχετική παλιότερη εμπειρία, στην ισχύουσα εργατική νομοθεσία και στο ν.1264/1982, είναι ένα ισχυρό όπλο που μπορεί να θωρακίσει όλους τους εργαζόμενους και να μεταφέρει την ευθύνη, από προσωπική-υπηρεσιακή, στα συλλογικά συνδικαλιστικά όργανα (ΠΟΕΔΗΝ – ΑΔΕΔΥ).
Συνεχίζουμε τη Συλλογή Υπογραφών. Αρνούμαστε να συμπληρώσουμε τα φύλλα Αξιολόγησης και τα παραδίδουμε ανυπόγραφα στα Σωματεία.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΜΕΡΙΣΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ