Σελίδες

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Η Θάτσερ είναι εδώ!


«Εσωτερικό εχθρό» χαρακτήριζε το 1984 την εργατική τάξη,τους απεργούς και τους συνδικαλιστές των ανθρακωρύχων η Μάρκαρετ Θάτσερ, όπως αποκαλύπτουν νέα έγγραφα και ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας.
 Υπενθυμίζεται ότι το 1984 η Σιδηρά Κυρία είχε εξαγγείλει ιδιωτικοποιήσεις και μαζικά λουκέτα στα ορυχεία και οι ανθρακωρύχοι αντιδρώντας προχώρησαν σε παρατεταμένες απεργίες για πάνω από ένα χρόνο.

«έπρεπε να πολεμήσουμε τον εξωτερικό εχθρό στα Φώκλαντ και τώρα πρέπει να πολεμήσουμε τον εσωτερικό εχθρό, τους ηγέτες των εργατικών συνδικάτων των ανθρακωρύχων, που είναι πολύ πιο δύσκολος αντίπαλος, αλλά εξ ίσου επικίνδυνος για την ελευθερία. {...} Η χώρα μας δεν θα διαλυθεί από το χάος που θα προκαλέσει η βιομηχανία των ανθρακωρύχων, που καθοδηγούνται από μια χούφτα Μαρξιστές».
  «Το Εργατικό Κόμμα, στην παρούσα του κατάσταση, έχει γεμίσει με ακραίους εξτρεμιστές. Ο κύριος Κίνοκ (σ.σ. ηγέτης των εργατικών) έχει πέσει θύμα ομηρίας, αρχικά από τον Άρθουρ Σκάρτζιλ (σ.σ. επικεφαλής της Εθνικής Ένωσης Μεταλλωρύχων) και κατόπιν από αντιδημοκρατικές δυνάμεις μέσα στην ίδια του την παράταξη. Μπορεί να είναι, τύποις, ο ηγέτης του κόμματος, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μαριονέτα των εργατικών συνδικάτων».
Αυτά έλεγε η Κα  Θάτσερ το...μακρινό 1984. (Δάσκαλε που δίδασκες)
Κάθε ομοιότης.... είναι τυχαία σύμπτωσις.