Σελίδες

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Σε απομονωμένο κτίριο του Αμ. Φλέμινγκ η νοσηλεία πιθανού κρούσματος Έμπολα

Σε απομονωμένο κτίριο του Αμ. Φλέμινγκ η νοσηλεία πιθανού κρούσματος ΈμπολαΜεγάλη κινητικότητα επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΕΚΕΠΥ, προκειμένου να είναι έτοιμη η χώρα μας να αντιμετωπίσει με ασφάλεια ύποπτα κρούσματα Έμπολα.
Σχεδόν, όλα είναι έτοιμα για την αντιμετώπιση αυτή της πιθανής κατάστασης και ήδη έχει ετοιμαστεί ο ειδικός χώρος που θα φιλοξενήσει τυχόν περιστατικά Έμπολα.
Μετά από αλλλεπάλληλες συσκέψεις των εμπειρογνωμόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ, του ΕΚΕΠΥ και του ΕΚΑΒ, αποφασίστηκε ότι το νοσοκομείο υποδοχής των κρουσμάτων αυτών θα είναι το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ.

Απομονωμένο κτίριο του συγκεκριμένου νοσοκομείου έχει ετοιμαστεί ειδικά, με τον κατάλληλο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και έχουν γίνει οι απαραίτητες προμήθειες αναλώσιμων υλικών ώστε ο χώρος αυτός να είναι απολύτως αυτόνομος σε ενδεχόμενη ενεργοποίησή του.
Επίσης, έχει οριστεί και η ιατρική και νοσηλευτική ομάδα που θα αναλάβει τη φροντίδα αυτών των περιστατικών. Πρόκειται για έμπειρους και ειδικά εκπαιδευμένους σε έκτακτες καταστάσεις επιστήμονες, ενώ ειδική ομάδα υπάρχει και στο ΕΚΑΒ.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει εκδώσει επικαιροποιημένες οδηγίες προς τους επαγγελματίες υγείας σχετικά με τον χειρισμό ύποπτου κρούσματος του ιού και την ειδοποίηση - κινητοποίηση του μηχανισμού.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΕΚΕΠΥ είναι σε καθημερινή επικοινωνία με τις ελληνικές πρεσβείες στις χώρες όπου είναι σε εξέλιξη η επιδημία, ενώ εξακολουθεί να ισχύει παραμένει η ταξιδιωτική οδηγία για όσους έχουν προγραμματίσει ή επιθυμούν να επισκεφθούν χώρες της Δυτικής Αφρικής, όπως η Γουινέα, η Λιβερία, η Σιέρα Λεόνε και η Νιγηρία, να αποφύγουν προς το παρόν αυτή τη μετακίνηση, εφόσον δεν συντρέχει πολύ σοβαρός λόγος.
Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ανέφερε ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν κρούσμα, καθώς έχει συμμορφωθεί με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Όπως υπογράμμισε έχει ήδη οριστεί νοσοκομείο αναφοράς αν υπάρξει κρούσμα, έχει προσδιοριστεί το κτήριο που διαθέτει το κατάλληλο προσωπικό και τον κατάλληλο ρουχισμό για να αντιμετωπίσει μια τέτοια περίπτωση, ενώ υπάρχει και κατάλληλο εργαστήριο που θα κάνει τις απαραίτητες αναλύσεις για να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει την ύπαρξη του ιού.
Ωστόσο, σε σχετική ερώτηση, ο κ. Βορίδης δε θέλησε να αποκαλύψει για ποιο νοσοκομείο πρόκειται, δεσμευόμενος ότι θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση. Βέβαια, έχει ήδη γίνει γνωστό πως πρόκειται για το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ.

Πηγή: onmed.gr