Σελίδες

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Προεκλογικές προσλήψεις - δουλεμπόριο στην Υγεία θέλει ο Γρηγοράκος.

ergasia-mavri-anasfalisti-apnet
Την ώρα που η Υγεία καταρρέει, αποψιλώνεται από προσωπικό, την ώρα που η συγκυβέρνηση την παραδίδει στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο μέσω της ΕΣΑΝ Α.Ε., την ώρα που διαλύει τα εργασιακά δικαιώματα, έρχεται ο υφυπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος να «χρυσώσει το χάπι» και να ζητήσει από το υπουργείο Εργασίας τη συμμετοχή του υπουργείου Υγείας στο πρόγραμμα «προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα».
Σκοπός του αιτήματος που απέστειλε ο Λ. Γρηγοράκος, όπως ισχυρίζεται, είναι να επωφεληθούν οι φορείς του υπουργείου και ιδίως τα νοσοκομεία της χώρας με την πρόσληψη υπαλλήλων σε τουλάχιστον 3.000 θέσεις. «Η πρόσληψη του εν λόγω προσωπικού κρίνεται επιτακτική και δύναται να ανακουφίσει, έστω και προσωρινά, τον τομέα της Υγείας», λέει.
Δεν λέει, όμως, τίποτε για την «ταμπακιέρα»: τον τρόμο που έχει ενσκήψει στη συγκυβέρνηση λόγω της μεγάλης κατρακύλας που έχει η απήχησή τους στον εξαθλιωμένο από τις βάρβαρες, μνημονιακές, υποτελείς πολιτικές της λαό, αλλά και για το ότι προσπαθεί να σωθεί λόγω των εκλογών που θα έρθουν αργά ή γρήγορα, με προεκλογικές προσλήψεις που αποτελούν «στάχτη στα μάτια» του πολίτη. Και με τι προσλήψεις; Πεντάμηνης διάρκειας, κοινωφελούς εργασίας. «Μπαλώματα», δηλαδή.

Η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ θέλει να σημειώσει προς τη συγκυβέρνηση, που προσπαθεί με «σωσίβια» να σωθεί, ότι οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα δεν έχουν αυταπάτες και δεν καταπίνουν το «χρυσωμένο χάπι» της.
Το ΜΕΤΑ, απευθυνόμενο σε εργαζομένους και άνεργους, θέλει να τους τονίσει να μην ξεγελιόνται από τέτοιες πρακτικές, που σκοπό έχουν την υφαρπαγή ψήφων. Το δουλεμπόριο της λεγόμενης κοινωφελούς εργασίας, όπως και αυτά των «voucher», των εργολαβιών, των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων, που δημιουργήθηκαν για την «ανακούφιση» των άνεργων -όπως ισχυρίζονται οι μνημονιακοί συγκυβερνώντες-, είναι αντιπαραγωγικά, απαξιώνουν την αξία της εργασίας, ανακυκλώνουν την ανεργία και δε δημιουργούν σταθερές θέσεις εργασίας. Χρησιμοποιούνται, δε, ως ολετήρας των εργασιακών σχέσεων και της ανατροπής των ΣΣΕ, καθώς αποτελούν φθηνή «εργασία» χωρίς δικαιώματα.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, κάθε πολίτης που πλήττεται από τα μνημόνια και τις πολιτικές τους έχουμε ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΥΣΗ: τη συνέχιση και την ένταση των αγώνων μας, κοινών αγώνων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με σκοπό την ανατροπή των μνημονίων και της συγκυβέρνησης 
πηγή: ergasianet.gr