Στο χειρότερο σημείο φαίνεται ότι βρίσκεται η νοσηλεία στη χώρα μας καθώς εν μέσω κρίσης παραμένουν ακόμη κλειστά κρεβάτια εντατικής. 
Δεκάδες ασθενείς δίνουν μάχη καθημερινά για να εξασφαλίσουν μία κλίνη που θα τους σώσει τη ζωή. 
Σε αναζήτηση ενός πολύτιμου κρεβατιού σε εντατική είναι καθημερινά 30 έως 40 ασθενείς μόνο στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Γεγονός καθόλου τυχαίο, καθώς παραμένουν κλειστά  200 κρεβάτια ΜΕΘ  εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
Και να σκεφτεί κανείς ότι ο μέσος όρος που ισχύει στην Ευρώπη είναι 12 κρεβάτια ΜΕΘ ανά 100.000 πληθυσμού ενώ στην Ελλάδα διαθέτουμε ακριβώς τα μισά δηλαδή 6 ανά 100.000 πληθυσμού.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Κόκκινο" για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τις εξαγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου περί προσλήψεων, υπογράμμισε ότι: «200 κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας από τα 600 παραμένουν κλειστά ενώ απαιτούνται τουλάχιστον 2.000 κλίνες».
Μάλιστα ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας σημειωσε ενδεικτικά πως “κάποιος πρέπει να έχει μπάρμπα στο Μαξίμου για να νοσηλευθεί σε ΜΕΘ”.
Χαρακτήρισε παροχολογίες και «λόγια του αέρα προς την εκλογική του πελατεία» τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Λ. Γρηγοράκου περί νέων προσλήψεων στα νοσοκομεία. Τόνισε, δε , πως τη στιγμή που ήδη «έχει κατατεθεί ο κρατικός προϋπολογισμός δεν υπάρχει καμία πρόθεση να προσθέσουν κονδύλια για αυτές τις προσλήψεις.
πηγή:iatropedia.gr