ΔΝΤ: "Πρόσθετες ενέργειες" για το 2015 - Δεν απολογούμαστε για τα λάθηΧρηματοδοτικό κενό 12,6 δισ. Ευρώ εντοπίζει το ΔΝΤ στη διετία 2015-2016, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του, Τζέρι Ράις, ο οποίος δήλωσε ότι "υπάρχει ακόμα δρόμος ως ότου η Ελλάδα να μπορέσει να στηριχθεί αποκλειστικά σε χρηματοδότηση από τις αγορές".

Ο Ράις τόνισε ότι η Ελλάδα "δεν θα χρειαστεί να λάβει επιπλέον μέτρα" μέσα στο 2014, ωστόσο άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο για το 2015, αφού για εκείνη τη χρονιά εντοπίζεται χρηματοδοτικό κενό ύψους 2 δισ. ευρώ.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ έκανε λόγο για την ανάγκη "πρόσθετων ενεργειών" για την επόμενη χρονιά αλλά παράλληλα τόνισε ότι το Ταμείο συντάσσεται με την άποψη της Ελλάδας για την αποφυγή "οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις".
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο εκπρόσωπος του Ταμείου αρνήθηκε ότι το ΔΝΤ οφείλει να ζητήσει "συγνώμη" για τα λάθη του στην Ελλάδα, αντίστοιχη με αυτή απηύθυνε πριν από λίγες ημέρες στη Βρετανία η γενική του διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ και ισχυρίστηκε ότι "το ΔΝΤ υπήρξε πολύ ανοιχτό και ειλικρινές για το ελληνικό πρόγραμμα", προσθέτοντας ότι "αυτό δεν ήταν απολογία".
ΠΗΓΗ:avgi.gr