Σελίδες

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Άνοιξε ο ασκός των ομαδικών απολύσεων

Στη Χαλυβουργία Ελλάδος εφαρμόζεται -για πρώτη φορά μετά τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας- απόφαση ομαδικών απολύσεων. Το ΑΣΕ ενέκρινε τις απολύσεις 45 από τους 74 εργαζομένους, με 4 ψήφους υπέρ και 3 κατά καθώς στην αντίθετη περίπτωση η Χαλυβουργία απειλούσε με κλείσιμο του εργοστασίου του Βόλου. 




Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχική πρόταση της Χαλυβουργίας (ιδιοκτησίας Μάνεση) τον Φεβρουάριο του 2014, ήταν να εγκριθεί η απόλυση 90 από τους 107 εργαζομένους στην επιχείρηση και να διατηρηθούν στην εργασία οι 17 από αυτούς. Μετά από διαβουλεύσεις, έξι συνεδριάσεις του ΑΣΕ και δυο τριμερείς συναντήσεις ενώπιον του υπουργού Εργασίας υπήρξαν οικειοθελείς αποχωρήσεις έως τα τέλη Μαΐου και πλέον οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση δεν ξεπερνούν  τους 74.
Μετά την απόφαση του ΑΣΕ, παραμένουν στην επιχείρηση 29 εργαζόμενοι, αντί για τους 17 που ήταν το αρχικό αίτημα της εταιρείας .Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τις διαβουλεύσεις η επιχείρηση επικαλέστηκε το αυξημένο κόστος ενέργειας υποτρίζοντας ότι, αν δεν γινόταν δεκτό το αίτημα των απολύσεων, επρόκειτο να κλείσει και το εργοστάσιο του Βόλου. 
ΠΗΓΗ:enet.gr