Σελίδες

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Τι αλλάζει στις εφημερίες των νοσοκομείων με εντολή τρόικας!

http://www.iatropedia.gr/images/cache/b356a805be722196ec8ef33febdafd78.w600.h340.z1.jpg Ένα νέο σύστημα εξυπηρέτησης των εκτάκτων περιστατικών στα νοσοκομεία αναμένεται να εφαρμόσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας καθώς οι δανειστές μας απαιτούν αλλαγές εδώ και τώρα. 
Αλλάζουν όλα τους επόμενους μήνες στη λειτουργία των νοσοκομείων με τις γνωστές σε όλους μας εφημερίες να αποτελούν σύντομα παρελθόν. 
Το νέο σύστημα έχει ήδη σχεδιασθεί από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας και θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή. 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ωστόσο είναι πιθανό να χρειαστεί και το ...πράσινο φως της τρόικας καθώς οι δανειστές μας έχουν ζητήσει να εφαρμοσθεί κάτι πιο ευέλικτο το οποίο να ...κοστίζει και λιγότερο. 
Ειδικότερα τους επόμενους μήνες αναμένεται να καταργηθεί το σύστημα των εφημεριών και να υιοθετηθεί ένας νέος τρόπος εξυπηρετησης των εκτάκτων περιστατικών. 
 
Αντ αυτού θα αρχίσουν να λειτουργούν και να εξυπηρετούν τα έκτακτα περιστατικά τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) σε 8 νοσοκομεία της Αθήνας και σε 4 της Θεσσαλονίκης. 
Στην Αθήνα τα περιστατικά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης θα απευθύνονται μεταξύ άλλων στα νοσοκομεία: Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, Γεώργιος Γεννηματάς, Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Αττικόν, και πιθανώς στο Θριάσειο. 
 
Από εκεί το εξειδικευμένο προσωπικό θα κατευθύνει τους ασθενείς αν χρειάζεται σε άλλα νοσοκομεία σε περίπτωση που χρήζουν νοσηλείας. Η μεταφορά τους θα γίνεται με το ΕΚΑΒ. 
Ωστόσο για τα σχέδια του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη αγκάθι αποτελεί η έλλειψη προσωπικού ειδικά νοσηλευτικού που θα πρέπει να βρίσκεται σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας των ΤΕΠ επί ποδός. Γι αυτό και το σχέδιο αναμένεται να υλοποιηθεί μετά την πρόσληψη των επικουρικών γιατρών ώστε να μπορούν να καλυφθούν έστω οι ανάγκες σε γιατρούς.
ΠΗΓΗ:iatropedia.gr