Σελίδες

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Φεύγουν από το ΕΚΠΑ οι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα

Να αποσυρθούν οι 360 υπάλληλοι, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, από τις θέσεις στις οποίες εργάζονταν άτυπα τους τελευταίους μήνες στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) αποφάσισε η γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος την Πέμπτη, με στόχο να καταδειχθεί ότι χωρίς το δυναμικό αυτό θα προκληθούν σοβαρά προβλήματα στις διοικητικές λειτουργίες του Ιδρύματος.
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών θα λειτουργεί εφεξής με 732 υπαλλήλους.
 
Οι υπάλληλοι του Ιδρύματος θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια το μεσημέρι της Παρασκευής. Στη γενική συνέλευσή τους, κατήγγειλαν την κυβέρνηση για εμπαιγμό, καθώς, όπως είπαν, τους είχε δοθεί η υπόσχεση πριν από ένα χρόνο ότι θα επιστρέψουν όλοι στις θέσεις τους ή θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της διαϊδρυματικής κινητικότητας.
Σε αιχμηρές δηλώσεις προέβησαν και τα μέλη της Συγκλήτου του Ιδρύματος, σε συνέντευξη Τύπου. Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεοδόσης Πελεγρίνης, έκανε λόγο για μίσος της Πολιτείας απέναντι στα ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ενώ εξέφρασε φόβο ότι θα οδηγηθούν σε κατάρρευση.
Τα μέλη της Συγκλήτου επανέλαβαν το αίτημά τους να εξαιρεθούν από τη διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των αναγκών του σε διοικητικό επίπεδο. Επίσης, εξέφρασαν την ενόχλησή τους για το γεγονός ότι το ΕΚΠΑ χάνει πολύ περισσότερους υπαλλήλους σε σύγκριση με άλλα πανεπιστήμια.
Παράλληλα, καταδίκασαν την προχθεσινή επίθεση σε βάρος του προέδρου του Φυσικού Τμήματος, Γ. Τόμπρα, από φοιτητές που τον προπηλάκισαν για να τον εκβιάσουν να κλείσει το τμήμα του.
Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Μ. Σπουρδαλάκης, η κοσμητεύουσα της Φιλοσοφικής Σχολής, Ε. Καραμαλέγκου, ο πρόεδρος του οικονομικού τμήματος, Ν. Ηρειώτης και η πρόεδρος του Γερμανικού Τμήματος, Φ. Μπαρτσαλιά.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ enet.gr