Σελίδες

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ελληνικός λαός: «Ο πρώτος τυχών»

Τι τα θες τι τα γυρεύεις, φίλε Πιτσιρίκο, η καθαρεύουσα είχε άλλη αρχοντιά! Δεν θ’ ακουγόταν καλύτερα , φερ’ ειπείν, στο σκεπτικό της προ μιας εβδομάδας απόφασης του Αρείου Πάγου που έβαλε τις απολυμένες καθαρίστριες στον πάγο, η φράση» το ατομικόν συμφέρον μιας εκάστης καθαριστρίας» αντί της φράσης όπως γράφτηκε: «το ατομικό συμφέρον της κάθε μιας καθαρίστριας », που μόλις το ακούς αυτόματα σκέφτεσαι την απαξιωτική και περιφρονητική έκφραση «της πρώτης τυχούσας»;


Δεν ξέρω ποιες λέξεις επιλέχτηκαν για το σημερινό σκεπτικό της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, βάσει της οποίας οι εντιμότατοι δικαστές κρίνουν αντισυνταγματικές τις περικοπές όχι μόνο στους μισθούς τους αλλά και στις συντάξεις τους, αφού προφανώς στην προκειμένη περίπτωση το ατομικό συμφέρον τους αποτελεί «μείζον αγαθόν που υπερτερεί του γενικού συμφέροντος της ανάγκης διασφάλισης της συνέχειας της οικονομικής πολιτικής του κράτους κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου με έκτακτες δημοσιονομικές δυσχέρειες εθνικού επιπέδου».
Αν γινόταν πάντως να ήμουν η συντάκτρια του σκεπτικού της σημερινής απόφασης εγώ, η «πάσα μια» ασήμαντη πολίτις, η άνεργη, η απολυμένη , η ξενιτεμένη , η ανασφάλιστη , η καταχρεωμένη,η χαρατσωμένη, η χρεοκοπημένη, η απελπισμένη κλπ κλπ -ο κατάλογος της δυστυχίας είναι μακρύς σ αυτή τη γ@μημένη χώρα- δεν θα χρησιμοποιούσα τη φράση «το ατομικό συμφέρον του καθενός δικαστή».
Γιατί ο δικαστής, προς Θεού, δεν είναι «ο πάσα ένας» ούτε ο «πρώτος τυχών».
Είναι, μαζί με τους βουλευτές και τους ένστολους, οι γρανιτένιοι πυλώνες του κράτους, οι θεματοφύλακες της Δημοκρατίας μας, οι» μάγοι της φυλής», και ως τέτοιοι έχουν περισσότερα δικαιώματα από όλους εμάς τους «πρώτους τυχόντες» αναλώσιμους ιθαγενείς της Μπανανίας.
Το λέει και το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρώπινων δικαιωμάτων, τα οποία επικαλούνται όταν βγάζουν τις αποφάσεις για τους δικούς τους μισθούς και συντάξεις. Α λα καρτ ! Αμ πώς;
Καλό μας ξημέρωμα!
Ελένη
(Αγαπητή Ελένη, είμαστε αναλώσιμοι. Το ξέρουμε και το έχουμε αποδεχτεί. Και οι δικαστές αναλώσιμοι είναι. Να είσαι καλά.)
ΠΗΓΗ:pitsirikos.net