Σελίδες

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: ΠΥΞΙΔΑ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικας και να επιτευχθούν τα νούμερα των δανειστών σημειώνει με ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.
«Μοναδική της πυξίδα είναι οι απαιτήσεις των δανειστών, κλείνοντας τα μάτια μπροστά στις δραματικές επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής στην οικονομία και την κοινωνία» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει πως «όσο γίνονται πιο φανερά τα αδιέξοδα του προγράμματος, τόσο μεγαλώνει η μνημονιακή προσήλωση μιας κυβέρνησης της οποίας οι εκβιασμοί εναλλάσσονται με τα ψέματα προς τον ελληνικό λαό».

«Το πραγματικό δίλημμα είναι μνημόνιο ή δημοκρατία. Όσο συνεχίζεται ο ίδιος δρόμος της λιτότητας και του αυταρχισμού, δεν μπορεί να υπάρξει καμία προοπτική ανάπτυξης και ανασυγκρότησης, η δημοκρατία θα συρρικνώνεται, το κοινωνικό κράτος θα διαλύεται» σημειώνει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταλήγει:
«Μόνο η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών και η στήριξη ενός προγράμματος ανασυγκρότησης της οικονομίας και προστασίας των ασθενέστερων στρωμάτων, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση».