Σελίδες

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Επικοινωνιακά ''τρυκ'' Γεωργιάδη για να χτυπηθεί η Απεργία στα Νοσοκομεία

Σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από την καταστροφική πολιτική της συγκυβέρνησης στο χώρο της υγείας εντάσσονται οι εκκλήσεις για αναστολή της απεργίας και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα του Υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδης.
Οι σημερινές δηλώσεις στον ΑΝΤ1 ότι κανένα νοσοκομείο δεν θα κλείσει καθώς επίσης ότι και κανένας εργαζόμενος δεν θα απολυθεί σε συνδυασμό με την έκκληση να ανασταλεί η κινητοποίηση δείχνει καθαρά ότι ο κ. Γεωργιάδης και η συγκυβέρνηση επιχειρούν να κρύψουν "κάτω από το χαλί" το "τσουνάμι" μέτρων που έρχονται στην υγεία.

Ταυτόχρονα μπροστά στις αντιδράσεις που προκάλεσε, ειδικά στο χώρο της υγείας, ο "διάλογος" με ΜΑΤ και βία με τους εργαζόμενους, κατά την επίσκεψη του στο Αττικό Νοσοκομείο, σήμερα προσπαθεί να μπαλώσει τα πράγματα προσκαλώντας σε συνάντηση το Σωματείο του Νοσοκομείου.
Η απάντηση των εργαζομένων στην Υγεία στις απολύσεις και τα δεκάδες λουκέτα νοσοκομείων και δομών του ΕΟΠΥΥ, που είναι προ των πυλών, μπορεί να δοθεί μόνο με συντονισμό του αγώνα με όλους τους χώρους που χτυπιούνται από την πολιτική της συγκυβέρνησης, με μαζικές κινητοποιήσεις και στόχο να μπει φρένο σε αυτή την πολιτική.
και δύο σχόλια δικά μας:
1. Εντύπωση προκαλεί η ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ που ουσιαστικά συμψηφίζει την παρουσία των ΜΑΤ στα Αττικό Νοσοκομείο με τις διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να μιλά για ευθύνες ''και του υπουργού'' στην τροφοδότηση του ''κλίματος έντασης'' που δημιουργήθηκε, υπονοώντας προφανώς ότι αντίστοιχη ευθύνη έχουν και οι εργαζόμενοι.

2. Ταυτόχρονα όμως προξενεί ερωτηματικά η σκοπιμότητα της αποδοχή της "πρόσκλησης" σε συνάντηση από την πλευρά του Σωματείου του Αττικού Νοσοκομείου με τον Υπ. Υγείας, ιδιαίτερα όταν αυτή πραγματοποιείται μετά τις διαρροές του υπουργού στα media ότι αυτή γίνεται για να αρθούν "παρεξηγήσεις" αλλα και τις σημερινές δηλώσεις του, που ακολούθησαν τη συνάντηση, ότι δεν θα ανεχτεί και θα ποινικοποιήσει στο μέλλον αντίστοιχες διαμαρτυρίες από σωματεία εργαζομένων Νοσοκομείων.
ΠΗΓΗ: ygeionomikoi.gr