Σελίδες

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ: 22 & 23 Ιουλίου

Από τη Δευτέρα 22 Ιουλίου αρχίζει το διήμερο για τη Δημοκρατία που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 – 1974 και οι Εργαζόμενοι της ΕΡΤ, με αφορμή τη συμπλήρωση 39 ετών από την πτώση της δικτατορίας.

Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στις 22.00 θα προβληθεί στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου η ταινία του Παντελή Βούλγαρη «ΠΕΤΡΙΝΑ  ΧΡΟΝΙΑ»

Πριν από την προβολή της ταινίας, στις 20.30, θα προηγηθεί συζήτηση με τη συμμετοχή και του σκηνοθέτη Παντελή Βουλγαρη. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν επίσης και οι:
•Μπάμπης Γκολέμας, ο αληθινός «πρωταγωνιστής» της ταινίας «Πέτρινα Χρόνια», η οποία  ήταν αφιερωμένη στην ζωή του,
•Νίκος Μανιός, γιατρός-πρώην Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, τότε φοιτητής και μέλος  της Οργάνωσης «Κίνημα 20ης Οκτώβρη», φυλακισμένος  στον Κορυδαλλό,
•Αντώνης Λιάκος, καθηγητής Ιστορίας, τότε  φοιτητής Φιλοσοφικής  στην Θεσσαλονίκη, μέλος της Οργάνωσης «Λαϊκή Πάλη», έγκλειστος για τέσσερα χρόνια στις φυλακές  Αίγινας, Κορυδαλλού και Γεντί Κουλέ,
•Δημήτρης Παπαχρήστος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου και
•Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της Κίνησης Ενάντια στον Ρατσισμό και τον Φασισμό.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ντένια Σαρακίνη.


Την Τρίτη 23 Ιουλίου, έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω εκδηλώσεις:
19.30 Εκδήλωση αλληλεγγύης στο προαύλιο της ΕΡΤ για τους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες.

21.30 Προβολή  ντοκιμαντέρ - αφιερώματος στην Μέλινα Μερκούρη.

21.45 Προβολή του  ντοκιμαντέρ «ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ ΤΟ ΧΩΜΑ».
Το ντοκιμαντέρ, διάρκειας110΄, αποτελεί μια ποιητική ματιά μέσα  από  αναμνήσεις, διηγήσεις και  αρχειακό υλικό, τονίζοντας την προσπάθεια του ανθρώπου να επιβιώσει ως μέλος μιας κοινωνικής ομάδας, καθώς και την ανάγκη του να εκφραστεί μέσα από αυτήν, δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς, παρά τις  αντιξοότητες της μετεμφυλιακής  εποχής.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Άγγελος Σταθόπουλος
Κείμενα: Κατερίνα Σχινά
Αφήγηση: Κώστας Τσάκωνας

Επίσης, στο πλαίσιο του διημέρου θα διοργανωθεί στις 20.30 στον ιστορικό χώρο του πρώην ΕΑΤ–ΕΣΑ, η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία των εργαζομένων της ΕΡΤ, ενώ  εκ μέρους  των εργαζομένων θα απευθύνει χαιρετισμό η δημοσιογράφος Αγλαΐα  Κυρίτση.
ΠΗΓΗ: ertopen.com