Σελίδες

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Οταν πέφτουν οι μάσκες ! "Αν τώρα έκανα μηνύσεις, κάποιοι θα έχαναν τη δουλειά τους".

Ο κ.Γεωργιάδης μετά τη επίσκεψη του στο "Αττικό" μιλώντας στο Σκάι είπε χαρακτηριστικά ότι οι εργαζόμενοι που θα τολμήσουν να τον προπηλακίσουν την επόμενη φορά: ''Θα κάνω μηνύσεις.  θα ζητήσω να εφαρμοσθεί ο νόμος και θα έχουν προβλήματα  στη συνέχεια με την κινητικότητα''.
Σήμερα επανήλθε στο θέμα κατά τη σύντομη ενημέρωση των δημοσιογράφων, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο του σωματείου των εργαζομένων του ΠΓΝ "Αττικόν":

«Θέλω τους εργαζόμενους συμμάχους στην προσπάθειά μου. Το αφήνω λοιπόν πίσω μου, αφού ξεκαθάρισα ότι στο σωματείο και μέσω αυτού σε όλους ανά την επικράτεια, ότι στη δημοκρατία μας μπορούν να διαμαρτύρονται όσο θέλουν. Μπορούν να σηκώνουν όσα πανό θέλουν. Μπορούν ακόμη και -υπό μία έννοια- να λένε τα εμφυλιοπολεμικά συνθήματα τα οποία ακούστηκαν και στο προαύλιο του Αττικού αλλά και μέσα» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.
«Αυτό που δεν έχουν κανένα δικαίωμα και δεν θα γίνει ποτέ ξανά ανεκτό, είναι η ιδέα κάποιων ότι μπορούν να απαγορεύσουν στον υπουργό Υγείας να μπει σε ένα νοσοκομείο και να κάνει τη δουλειά του. Μπορούν λοιπόν να διαμαρτύρονται. Δεν μπορούν, όμως, να με εμποδίσουν να μπω στο νοσοκομείο» πρόσθεσε.
Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους τι θα κάνει αν επαναληφθούν παρόμοιες αντιδράσεις, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι εαν υπάρξει οποιαδήποτε παρεμπόδιση από εδώ και εμπρός, θα αποδοθεί ο νόμος.
"Εάν υπάρξει οποιαδήποτε παρεμπόδιση,από εδώ και εμπρός του υπουργού υγείας, να επισκεφτεί το οποιοδήποτε νοσοκομείο, θα εφαρμοστεί ο νόμος. Θα ασκηθούν διώξεις και αντιλαμβάνεστε ότι την εποχή που ζούμε, το να μπαίνουν εργαζόμενοι στη διαθεσιμότητα με μήνυση του υπουργού υγείας, δεν είναι το καλύτερο γι΄αυτούς. Εγώ δεν θα ήθελα να το κάνω και είναι και ο λόγος που δεν το έκανα προχθές, γιατί αν τώρα έκανα μηνύσεις, κάποιοι θα έχαναν τη δουλειά τους".


  
  










Για την κινητικότητα των γιατρών δήλωσε:
" Οι γιατροί δεν μπαίνουν ακόμα σε κινητικότητα, γιατί αυτό δεν το έχουμε συμφωνήσει ακόμα με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Οι γιατροί στην παρούσα φάση εξαιρούνται της κινητικότητας. Δική μου ιδέα είναι και πρόταση και προς τους γιατρούς, διότι αν έχουμε μια διαδικασία κινητικότητας, τόσο πολύ γρήγορη και θα μπορούσαμε να πείσουμε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης,δεν θα ήταν τόσο κακή ιδέα να τους μετρήσουμε και αυτούς, αφού θα μετακινηθούν, έτσι ώστε να έχουμε λιγότερες ανάγκες για να καλύψουμε κινητικότητα σε επόμενη φάση, δηλαδή να έχουμε λιγότερες δεσμεύσεις, ως προς τον αριθμό του προσωπικού που θα μετακινηνήσουμε".  

 










Τέλος ο υπουργός κάλεσε τους νοσοκομειακούς γιατρούς και νοσηλευτές να μην προχωρήσουν στην προγραμματισμένη τους απεργία, την Τετάρτη 24 Ιουλίου.
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Όταν πέφτουν οι μάσκες !
Σχόλιο της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων "Λαϊκού" Νοσοκομείου 
 ...και πίσω από το life-style και την επιτηδευμένη ''άνεση'' του κ. υπουργού, ο οποίος δεν ''κολώνει'' να αντιμετωπίσει εργαζόμενους που διαμαρτύρονται,
αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο του ιδίου, αλλά κυρίως της κυβέρνησης που εκπροσωπεί. Η διαμαρτυρία των εργαζομένων, εύκολα βαφτίζεται ''προπηλακισμός''.Εντοπίζεται ο ''δράστης'', γίνεται η μήνυση και αυτομάτως χαρακτηρίζεται επίορκος. Η συνέχεια είναι η διαθεσιμότητα-απόλυση.
Αυτό είναι το μήνυμα-προειδοποίηση-απειλή του κ. υπουργού προς όποιον και όποια δεν συμβιβάζεται με την ιδέα ότι το μέλλον μας είναι ο φόβος, η σιωπή και η υποταγή.

Μάθαμε ακόμα από τον υπουργό υγείας, ότι όχι μόνο θα υπάρχει "μια διαδικασία κινητικότητας", "πολύ γρήγορη", στην οποία καλό θα ήταν να μετρήσουμε και τους γιατρούς, "αφού θα μετακινηθούν", αλλά αυτή θα έχει και φάσεις!

Εμείς οι εργαζόμενοι όμως, θα στείλουμε το δικό μας μήνυμα: 

Θα τολμήσουμε να διαμαρτυρηθούμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας στη δουλειά, τη ζωή, τη δημοκρατία και την ελευθερία με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα !
Έχουμε μνήμη και δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η κοινωνία μας και ο λαός μας σε ερείπια άλλων εποχών.
Θα τούς ανατρέψουμε!
Όλοι και όλες στην απεργία!

Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων "Λαϊκού" Νοσοκομείου