Σελίδες

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Η Χρυσή Αυγή θέλει να αναλάβει σχολικός φύλακας

Την απόλυση των σχολικών φυλάκων, στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία, έσπευσε να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά η Χρυσή Αυγή, εξαγγέλλοντας το δικό της πρόγραμμα «φύλαξης σχολείων» από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
Το σχέδιο περιλαμβάνει διοργάνωση περιπολιών από ομάδες μελών του κόμματος, σε πρώτη φάση σε 150 σχολεία της Αθήνας, και στη συνέχεια στην επαρχία. «Αφού η κυβέρνηση διώχνει τους σχολικούς φύλακες, θα φρουρούμε εμείς τα σχολεία», δηλώνουν από τη Χρυσή Αυγή, με ένα σχέδιο που αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.


Οπως υποστηρίζει στο «ΘΕΜΑ» ο τομεάρχης Εθνικής Παιδείας του κόμματος, βουλευτής Μαγνησίας κ. Παναγιώτης Ηλιόπουλος, μοναδικός στόχος της νέας «ακτιβιστικής» δράσης της Χρυσής Αυγής είναι η προστασία των σχολείων της Αθήνας από κακοποιούς που θα θελήσουν να τα λεηλατήσουν. «Εμείς δεν θα επιτρέψουμε τη λεηλασία των σχολείων μας και δεν πρόκειται να αφήσουμε εμπόρους ναρκωτικών να αλωνίζουν έξω από αυτά», δήλωσε. 
 Στα κεντρικά του κόμματος στη λεωφόρο Κατεχάκη επεξεργάζονται το πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει περιπολίες από εθελοντές-μέλη της Χρυσής Αυγής έξω από σχολικές μονάδες, συνεργασία του κόμματος με εταιρείες σεκιούριτι ή με απολυόμενους σχολικούς φύλακες που θα μπορούσαν να αναλάβουν τη φύλαξη των συγκεκριμένων χώρων.
Παράλληλα νομικοί σύμβουλοι του κ. Μιχαλολιάκου μελετούν τη δυνατότητα που δίνει πλέον ο νόμος στους απολυόμενους σχολικούς φύλακες να συστήνουν κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις προς παροχή υπηρεσιών σχετικών με τη φύλαξη σχολικών κτιρίων.
«Η νομοθεσία δεν επιτρέπει στα κόμματα να λειτουργούν εταιρείες, ακόμη και αν είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ετσι, σκεφτόμαστε να συνεργαστούμε με εταιρείες σεκιούριτι ή με απολυόμενους σχολικούς φύλακες προκειμένου να καλύψουμε τα έξοδά τους για τη φύλαξη των σχολείων. Μην ξεχνάτε ότι το μεγαλύτερο μέρος της κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνουμε το διαθέτουμε για κοινωνικές δράσεις. Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό ενισχύουμε πολύτεκνους άνεργους που έχουν ανάγκη να εργαστούν», επισήμανε ο κ. Ηλιόπουλος.
ΠΗΓΗ: protothema.gr 

Η ΔΗΜΑΡ για τις «σχολικές περιπολίες» της ΧΑ

"Η Χρυσή Αυγή με την εξαγγελία για περιπολίες μελών της έξω από τα σχολεία με σκοπό τη «φύλαξη» τους επιχειρεί να δημαγωγήσει και να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά το κενό που προκύπτει από την κατάργηση των σχολικών φυλάκων. Μόνο όμως ως τρομοκράτηση μπορεί να εκληφθεί αυτή η «προσφορά», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

"Η σχολική φύλαξη είναι υποχρέωση της πολιτείας και αυτή πρέπει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα φύλαξης", καταλήγει η ανακοίνωση.