Σελίδες

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Δηλώσεις συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

ΠΟΣΠΕΡΤ: «Οι αυθαίρετες ενέργειες κυβέρνησης και δυνάμεων καταστολής ενδυναμώνουν τον αγώνα μας»

ΠΟΕΣΥ: «Οι χειροπέδες δεν θα πτοήσουν τον κόσμο της Ενημέρωσης» 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ: Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ

ΣΥΡΙΖΑ: «Φωνάζει ο κλέφτης για να ακούσει ο νοικοκύρης»

ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


«Αφέθησαν ελεύθεροι σήμερα το μεσημέρι οι έξι από τους εννέα αλληλέγγυους πολίτες και η συνάδελφος Εύα Μαυρογένη, αφού ορίστηκε δικάσιμος για τις 10/01/2014 που παραπέμπονται ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο αργυρώνητος διαχειριστής του Στουρνάρα ΓΚΙΚΑΣ ΜΑΝΑΛΗΣ.
Μια μήνυση ανυπόστατη περί διακεκριμένης φθοράς δημόσιας περιουσίας, αφού δεν στηρίζεται σε καμία πραγματογνωμοσύνη.
Μια μήνυση που κατατέθηκε για να θολώσει τα νερά γύρω από την εγκληματική αμέλεια του διαχειριστή να αφήσει αφύλαχτη και έκθετη τη δημόσια περιουσία της ΕΡΤ και για την οποίαν δεν έχει γίνει καμία παράδοση – παραλαβή από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. (Και μην ξεχνάμε την καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ από 30/06/2013.)
Οι αλληλέγγυοι πολίτες και η συνάδελφος Εύα Μαυρογένη βίωσαν έναν απίστευτο εξευτελισμό, τραυματισμούς και ταλαιπωρία, κρατούμενοι σιδηροδέσμιοι για πάνω από είκοσι ώρες.
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥΣ; Μια ειρηνική διαμαρτυρία για τη μη συμμόρφωση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ.
Οι αυθαίρετες και βάρβαρες ενέργειες της κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής δεν μας φοβίζουν και δεν πρόκειται να μας πτοήσουν, αντίθετα ενδυναμώνουν τον αγώνα μας και χαλυβδώνουν τη θέλησή μας για το συνταγματικό μας δικαίωμα στη δουλειά, για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, για τους θεσμούς και την απαίτηση για δημοκρατία και ελευθερία».



Αθήνα, 30 Ιουλίου 2013

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταδικάζει την προσπάθεια επίδειξης δύναμης και τρομοκράτησης των εργαζομένων που συγκεντρώθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στον Υμηττό, ζητώντας την αποκατάσταση της νομιμότητας σε ό,τι αφορά την εκπομπή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σύμφωνα και με την ανεκτέλεστη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Οι οκτώ συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφος που κάλυπτε την εκδήλωση διαμαρτυρίας, ύστερα από ολονύκτια κράτηση στη ΓΑΔΑ, οδηγήθηκαν σήμερα σιδηροδέσμιοι στην εισαγγελία, οι επτά για σωρεία πλημμελημάτων και ο ένας για… κακούργημα.
Για τους κατηγορούμενους για πλημμέλημα ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 14 Ιανουαρίου 2014, ενώ ο κατηγορούμενος για «κακούργημα» παραπέμπεται στον ανακριτή.
Η ΠΟΕΣΥ διακηρύσσει ότι ο κόσμος της Ενημέρωσης δεν πτοείται από πρακτικές τρομοκράτησης, που αγγίζουν τα όρια της προβοκάτσιας, ούτε από τις χειροπέδες και επιμένει ότι αν κάποιος παρανομεί είναι η κυβέρνηση που εξακολουθεί να μη συμμορφώνεται με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Mε την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ   
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ KAI ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ
Την αδυναμία της να επιβάλει τα αντιδημοκρατικά της σχέδια επιχειρεί να κρύψει η κυβέρνηση με τη μήνυση κατά αγνώστων, που υπέβαλε ο διαχειριστής της περιουσίας της ΕΡΤ κ. Γκίκας Μάναλης, οδηγώντας με χειροπέδες στο αυτόφωρο δημοσιογράφους και πολίτες που συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στον Υμηττό ενάντια στο μαύρο σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ παραδίδουν μαθήματα αξιοπρέπειας και αυτό είναι το πιο ισχυρό όπλο απέναντι σε ένα καθεστώς σήψης και παρακμής. Ο δημοκρατικός λαός αναγνωρίζει την προσφορά τους και τις αξίες που υπερασπίζονται. Αντίθετα δεν αναγνωρίζει καμία ΔΤ, καμία ΝΕΡΙΤ, γι’ αυτό οι κυβερνητικές προσπάθειες να στηθεί ένας μηχανισμός παραπληροφόρησης και «παραπολιτισμού» πέφτουν στο κενό.
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υποτίθεται ότι είναι ευρωπαϊκού προσανατολισμού, ενώ όσοι αντιστέκονται στην πολιτική της υποτίθεται ότι θέλουν την απομόνωση της χώρας. Όμως η Ευρώπη γέννησε το Διαφωτισμό και αυτοί κομίζουν τη βαρβαρότητα. Η Ευρώπη γέννησε απελευθερωτικές ιδέες και επαναστάσεις, όχι μόνο δωσίλογους, Τάγματα Εφόδου και ορδές ναζιστών.
Σήμερα στην Ελλάδα, και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, μπορεί να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πολιτικό και πολιτιστικό ρεύμα εξόδου από την καπιταλιστική κρίση και τη σύγχρονη βαρβαρότητα. Οι εργαζόμενοι στο χώρο του πολιτισμού και της ενημέρωσης θα είναι από τους πρώτους που θα το αναδείξουν και θα το διαδώσουν.
Γι’ αυτό η κυβέρνηση και οι κηδεμόνες της Ε.Ε. και του ΔΝΤ επιμένουν να αλώσουν την ενημέρωση και να σφραγίσουν τον πολιτισμό. Γι’ αυτό θα μας βρουν απέναντί τους και θα ηττηθούν.
Καταδικάζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να οδηγήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, και μάλιστα με κατασκευασμένες κατηγορίες, τους συλληφθέντες του Υμηττού. Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης και κατασκευής ψευδών κατηγοριών.
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ.        
                                                                                     ΑΘΗΝΑ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 


ΣΥΡΙΖΑ 
«Η κυβέρνηση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της καταστρατήγησης βασικών αρχών του κράτους δικαίου (καταπάτηση του ίδιου του Συντάγματος, επιστρατεύσεις, απαγορεύσεις συναθροίσεων, άρνηση συμμόρφωσης με την απόφαση του ΣτΕ για τη Δημόσια Τηλεόραση) ανακάλυψε στο πρόσωπο των εργαζομένων της ΕΡΤ και αλληλέγγυων πολιτών αυτούς που δεν σέβονται τη δημόσια περιουσία. Φωνάζει ο κλέφτης για να ακούσει ο νοικοκύρης. Δηλώνουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους πολίτες που με αυθαίρετο και βίαιο τρόπο συνελήφθησαν χθες στον Υμηττό».