Σελίδες

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

«Ποτέ την Κυριακή»: Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας την Τρίτη 23 Ιουλίου

Tην Τρίτη 23 Ιουλίου 2013 ψηφίζεται το Σ/Ν του Υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
Στις 18:00 κοινό συλλαλητήριο διοργανώνουν στην πλατεία Κοραή, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ.
Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.
Στις 19:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια έχουν προγραμματίσει και τα προσκείμενα στο ΠΑΜΕ, σωματεία των εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες.
Στους δρόμους θα κατέβουν έμποροι και εργαζόμενοι και στη Θεσσαλονίκη.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος  θα πραγματοποιηθεί στις 20:30 στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στα Λαδάδικα.
Συλλαλητήριο προγραμματίζουν και οι εμποροϋπάλληλοι οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στις 20:00 στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους.
Οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρουν οι σχετικές ανακοινώσεις, λένε «όχι» στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, υπερασπίζονται την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, ζητούν εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο. Ζητούν, τέλος, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.
ΠΗΓΗ: ertopen.com.
            gsevee.gr
            enikos.gr