Σελίδες

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Υπουργός Υγείας: Η Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) είναι η μόνη λύση για να λειτουργήσει το Νοσοκομείο Σαντορίνης

Το νέο Νοσοκομείο Σαντορίνης είναι έτοιμο από πλευράς κτιριακών υποδομών, ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, αλλά δεν λειτουργεί. 
Στις 15/7/2013 ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε με  τον Μητροπολίτη Θήρας, τους βουλευτές Ν. Συρμαλένιο και Ι. Ρήγα, τον Δήμαρχο Θήρας, τον ακαδημαϊκό Χαράλαμπο Ρούσσο, εκπροσώπους φορέων της Σαντορίνης και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.
Ο υπουργός ήταν ξεκάθαρος στο ότι το κράτος δεν έχει χρήματα για να λειτουργήσει το νέο νοσοκομείο και ότι κατά την άποψή του η Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) είναι η μόνη λύση.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο υπουργός Υγείας εμφανίσθηκε πρόθυμος να συζητήσει πρόταση λειτουργίας του νέου νοσοκομείου με πρωτοβουλία των φορέων της Σαντορίνης και ορίσθηκε προθεσμία 15 ημερών προκειμένου  να του υποβληθεί μία τέτοια συγκεκριμένη πρόταση.

Σχόλιο της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών  

Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, παρά το γεγονός ότι το νέο νοσοκομείο είναι έτοιμο κτιριολογικά και περιμένει τη στελέχωση από το Υπ. Υγείας, το μέλλον που του προδιαγράφει ο Α. Γεωργιάδης και η συγκυβέρνησης είναι η παραχώρηση σε ιδιώτες με την μορφή των ΣΔΙΤ.
Εμείς θα επισημαίναμε ότι η προοπτική αυτή δεν αφορά μόνο το Νοσοκομείο Σαντορίνης, αλλά δεκάδες Νοσοκομεία σε όλη τη χώρα καθώς και τομείς υπηρεσιών που αποτελούν φιλέτα και είναι περιζήτητοι από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας. Οι δηλώσεις αλλά και αποφάσεις κυβερνητικών στελεχών κατά το παρελθόν το επιβεβαιώνουν.
ΠΗΓΗ: ygeionomikoi.gr