Σελίδες

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Διαμαρτυρία στην Ιεράπετρα γιατί το νοσοκομείο έμεινε χωρίς παθολόγους

Του Νίκου Πετάση  
Δυναμική ήταν η παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν έξω από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας τα μέλη της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα, προχωρώντας σε κατάληψη του διοικητηρίου μέχρι τη 1:30 μ.μ, απαιτώντας από το διοικητή των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων του νομού Λασιθίου κ. Αλ. Μαυρικάκη να τους εξασφαλίσει την εφημερία της Παθολογικής Κλινικής με παθολόγους ιατρούς. Ο κ Μαυρικάκης απάντησε μετά από αφόρητες πιέσεις ότι δεν μπορεί σήμερα να λύσει το πρόβλημα και ότι περιμένει να διοριστούν πέντε ιατροί στα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου, για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Την παρουσία παθολόγων προκειμένου να λειτουργεί η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας ζήτησε και ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης με επιστολή του προς το διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Αντώνη Γρηγοράκη και το διοικητή των διασυνδεομένων νοσοκομείων κ. Αλέξανδρο Μαυρικάκη.
Στην επιστολή του ο κ. Αναστασάκης αναφέρει:
«Σας γνωρίζουμε ότι, εξαιτίας της παντελούς απουσίας γιατρών, δε λειτουργεί από σήμερα η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι αδύνατον να καλυφθούν οι πολλαπλές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και μάλιστα εν μέσω της θερινής περιόδου, οπότε ο πληθυσμός αυξάνεται λόγω των επισκεπτών.
Το γεγονός έχει προκαλέσει την οξεία αντίδραση πολιτών και, όπως πληροφορούμαστε, ήδη το νοσοκομείο τελεί υπό κατάληψη.
Σε κάθε περίπτωση, είναι αδιανόητο να μην μπορεί να λειτουργήσει μία εκ των βασικών κλινικών του Νοσοκομείου, θέμα που έχει συμφωνηθεί πολλάκις στις συναντήσεις που είχαμε με όλους τους αρμόδιους φορείς και εσάς, ως κατεξοχήν αρμόδιους. Επιπλέον, είναι αδιανόητο για κάθε περιστατικό που προκύπτει να πρέπει να γίνονται διακομιδές στα Νοσοκομεία του Αγίου Νικολάου και του Ηρακλείου, προκαλώντας επιπλέον δαπάνες για το ΕΣΥ και ταλαιπωρία στους πολίτες.
Με βάση τα παραπάνω παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την άμεση παρουσία παθολόγων στο νοσοκομείο που θα καλύψουν την επαρκή λειτουργία του νοσοκομείου μας».
Την ερχόμενη Δευτέρα η Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα θα συνεχίσει τη διαμαρτυρία της καταλαμβάνοντας την ταμειακή υπηρεσία του νοσοκομείου, ενώ την Τρίτη θα πραγματοποιήσει ανοιχτή γενική συνέλευση στις 8 το βράδυ στην αίθουσα «Μαρία Λιουδάκη», για να συζητηθούν οι εξελίξεις μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που αφορούν στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της εργασίας και της δημοκρατίας.
                             ygeionomikoi.gr