Σελίδες

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Πόσο ποιό ξεκάθαρα να τα πεί ο κ. Βορίδης ; Σχόλιο της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων "Λαϊκού"

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, μίλησε χθες στον Real Fm και τον Άκη Παυλόπουλο. Στο πλαίσιο της συνέντευξης του με αφορμή την εμπλοκή στο θέμα της δόσης, αναφέρθηκε στην κινητικότητα, στις απολύσεις και στην αξιολόγηση στον δημόσιο τομέα. 
Ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι "ο θεσμός της κινητικότητας", αλλά "και ο θεσμός των απολύσεων", "δεν είναι θεσμοί δημοσιονομικοί με την στενή έννοια. Δεν είναι ότι το κάνουμε τώρα γιατί έχουμε κανένα μεγάλο δημοσιονομικό όφελος."  Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη η κυβέρνηση θέλει να παραδώσει στον φορολογούμενο, "ο οποίος πληρώνει τον μισθό του καθένα εξ αυτών των υπαλλήλων", ένα δημόσιο αποτελεσματικότερο και λειτουργικότερο. Δεν μπορεί να διανοηθεί ότι δεν "ακουμπάμε" τον δημόσιο τομέα και κάθε φορά που χρειάζεται "προσαρμογή", γίνονται περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ενώ κατά την γνώμη του είναι "ευκολότερο συνειδησιακά" να γίνουν "διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις".

Όταν ο κ. Α. Παυλόπουλος του έθεσε το θέμα ότι αυτό δεν είναι τόσο εύκολο γιατί μιλάμε για ανθρώπους και οικογένειες, ο κ. Βορίδης αρκέστηκε στο να εκφράσει την βεβαιότητα ότι ο κ. Μητσοτάκης θα φέρει αποτέλεσμα αποδεικνύοντας "ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση η δουλειά γίνεται".

Επίσης ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι για τις "συμβάσεις" που θα διακοπούν με διάφορους τρόπους, με τον έλεγχο των πιστοποιητικών, με τον έλεγχο για τους επίορκους, με την αξιολόγηση και το κλείσιμο δομών που θα κριθούν ανεπαρκείς, ακριβώς επειδή ο στόχος δεν είναι στενά δημοσιονομικός, θα υπάρξουν και προσλήψεις.

Στην εύλογη ερώτηση του Α. Παυλόπουλου αν όλοι αυτοί που φεύγουν είναι ανίκανοι και θα κάνουν προσλήψεις ικανότερων, ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι δυστυχώς, δεν μπαίνει το ζήτημα της ικανότητος, αν και θα έπρεπε κατά τη γνώμη του, ωστόσο ένας τρόπος για να φτάσουμε στην "βελτίωση" του δημοσίου ορθολογικά είναι η αξιολόγηση.  
Παραδέχτηκε ότι "πράγματι υπάρχουν αναφορές οι οποίες γίνονται από τους προϊσταμένους τους, με τις οποίες κρίνουν όλους τους υπαλλήλους μονίμως αρίστους", αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν αναφέρετε σε αυτή την αξιολόγηση. "Δεν λέω αυτή την αξιολόγηση, λέω μια αξιολόγηση σοβαρή, η οποία όμως για να συνεννοηθούμε κ. Παυλόπουλε δεν έχει γίνει", ήταν τα λόγια του. 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: REAL FM 


 Ο κ. Βορίδης, από τούς βασικούς ιδεολογικούς εκπροσώπους τού νεοφιλελευθερισμού και μιντιακός προπαγανδιστής τού κοινωνικού κανιβαλισμού, είναι αποκαλυπτικότατος: 

Απολύσεις!   Γιατί  ''κοστίζουν''  λιγότερο συνειδησιακά.


Με απλά λόγια: Ο κόσμος αποδέχεται τις απολύσεις, τις "διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις" κατά τον κ. Βορίδη, πιο εύκολα από τις μειώσεις μισθών, συντάξεων. Εν` τω μεταξύ έχει  ''φροντίσει'' ο ίδιος γι`αυτή την αποδοχή, εκμεταλλευόμενος τον πόνο των ανέργων τούς οποίους οδήγησε στην ανεργία η πολιτική πού ο ίδιος εφαρμόζει. Έλεγε πριν ένα χρόνο στην τηλεόραση: Δεν είναι άδικο στους 1500000 ανέργους που έχουμε, να μην υπάρχει κανείς από το Δημόσιο ;

Αξιολόγηση! Σοβαρή αξιολόγηση δεν έχει γίνει. 

Επίσης για τους συναδέλφους-σες πού εξακολουθούν να έχουν αυταπάτες για την  ''αξιολόγηση'' πού ετοιμάζουν και νομίζουν ότι αυτή θα προκύψει μέσα από τα φύλλα ποιότητας, θα βρεθούν προ εκπλήξεων ! 



Συνάδελφοι-σες, ένα πράγμα είναι πλέον σαφές.

Όχι απλώς δεν θα σταματήσουν - αν δεν τούς σταματήσουμε - αλλά από τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα και τα μοντέρνα στρατόπεδα συγκέντρωσης, δεν θα γλιτώσει κανείς !  



Αλληλεγγύη-Αντίσταση-Ανατροπή !


EΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ "ΛΑΪΚΟΥ" ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ