Σελίδες

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Αναβρασμός σε Ισπανία και Πορτογαλία

Συγκρούσεις στη Μαδρίτη σε αντικυβερνητική διαδήλωση 
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη Μαδρίτη κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης. Επτά αστυνομικοί και πέντε διαδηλωτές τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν αργά τη νύχτα της Παρασκευής.
Αρχικά η πορεία ξεκίνησε ειρηνικά, με τον κόσμο να ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης Ραχόι με αφορμή το σκάνδαλο διαφθοράς που έχει ξεσπάσει και στο οποίο φέρονται να είναι μπλεγμένα πολλά κυβερνητικά στελέχη.

Πάνω από 2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Μαδρίτης και παρέμειναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του Λαϊκού Κόμματος στη Βαλένθια και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας. ΠΗΓΗ: ertopen.com

Δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία τα πολιτικά κόμματα στην Πορτογαλία επί του «συμβιβασμού εθνικής σωτηρίας» που ζητά ο πρόεδρος της χώρας για να ξεπεραστεί η πολιτική κρίση.
Οι συνομιλίες μεταξύ της συντηρητικής κυβέρνησης Κοέλιο και των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλιστών έληξαν πρόωρα το βράδυ της Παρασκευής.
Ο λόγος «επιστρέφει» στον πρόεδρο Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα για τα επόμενα βήματα προς τερματισμό της κρίσης που απειλεί την «έξοδο» της Λισαβόνας από το μνημόνιο δανεισμού. ΠΗΓΗ: ertopen.com