Σελίδες

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Με καθυστέρηση «ανακάλυψαν» τις διαθεσιμότητες στην Υγεία

Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 5 μέρες για να ανακαλύψουν οι βαρόνοι της ενημέρωσης ότι έρχονται διαθεσιμότητες και απολύσεις στην υγεία. Σήμερα η εφημερίδες και τα μέσα ενημέρωσης κατακλύζονται από δημοσιεύματα που μιλούν για το νέο χτύπημα της συγκυβέρνησης στον τομέα της υγείας.
Παρά την προσπάθεια που έκαναν όλες αυτές τις μέρες το μήνυμα έφτασε παντού και πλέον δεν είχε νόημα να κρύβεται κάτω από το χαλί η κυβερνητική απόφαση.

Σε μια προσπάθεια να ωραιοποιήσουν την κατάσταση τα συστημικά μέσα ενημέρωσης σήμερα επιχειρούν να εμφανίσουν μια διαφορετική εικόνα και να περιορίσουν τις διαθεσιμότητες σε κάποιους κλάδους. Όμως το ζήτημα των κυβερνητικών παρεμβάσεων δεν περιορίζεται μόνο στην διαθεσιμότητα. Συνδέεται άμεσα και με την εφαρμογή των μνημονιακών οργανισμών που διαλύουν νοσοκομεία και καταργούν κλινικές και υπηρεσίες. Όποιος φαντάζεται ότι από αυτές τις καταργήσεις δεν θα προκύψει «πλεονάζον» προσωπικό που θα οδηγηθεί σε υποχρεωτικές μετατάξεις ή και νέες διαθεσιμότητες είναι βαθιά γελασμένος.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών είχε επισημάνει από την αρχική εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων ότι οι απολύσεις και τα αντεργατικά μέτρα θα αγκαλιάσουν όλους τους τομείς. Είχε συγκρουστεί με την κυρίαρχη άποψη μέσα στο υγειονομικό κίνημα ότι ο τομέας της υγείας θα εξαιρεθεί από την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων. Δεν το λέμε αυτό «αυτάρεσκα» αφού οι συνέπειες από αυτή την πολιτική είναι τραγικές αφού η εφαρμογή της γκρεμίζει τα εργασιακά δικαιώματα και οδηγεί σε απολύσεις και λουκέτα στα Νοσοκομεία. Το επισημαίνουμε απλώς για να γίνει πλέον καθαρό σε όλους ότι απαιτείται γενικευμένος και συντονισμένος αγώνας μαζί με όλους τους εργαζόμενους του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
ΠΗΓΗ: ygeionomikoi.gr