Σελίδες

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΓΝΑ "ΛΑΪΚΟ" : ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 22/5/2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 
Αγ.Θωμά 17, Γουδή Τηλ.2132061086

Αθήνα, 22/5/2014


ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Στην αξιολόγηση δε συμμετέχουμε
 Απεργούμε - Απέχουμε

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4250/2014 


Από τη Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου μας, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
1. · Η ψήφιση του Ν. 4250/14, επιβεβαιώνει την πρόθεση της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) να υλοποιήσει τις εντολές της Ε.Ε-Δ.Ν.Τ-Τρόικας-Τραπεζιτών και να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις, κατάργηση του ενιαίου μισθού και εισαγωγή του ατομικού μισθού, κατάργηση υπηρεσιών τμημάτων και κλάδων, και περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις.
· Με την αξιολόγηση η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να χειραγωγήσει τις συνειδήσεις των εργαζομένων, να εφαρμόσει στους εργασιακούς χώρους το «Νόμος και Τάξη», την πλήρη υποταγή. Τους θέλει γενίτσαρους απέναντι στην τάξη τους, κλείνοντας την πόρτα των υπηρεσιών υγείας στους ανασφάλιστους και στους άνεργους, αντί να κάνουν το χρέος τους, να τους περιθάλψουν. Είναι ένα ακόμα μέσο της κυβέρνησης προκειμένου να στηρίξει την περαιτέρω ανάπτυξη ενός συστήματος υγείας που θα χρηματοδοτείται όλο και λιγότερο από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα στηρίζεται όλο και περισσότερο στην αφαίμαξη των ασθενών και των ασφαλιστικών ταμείων. 

2. Με όχημα το νέο σύστημα συγκριτικής «αξιολόγησης», θα δημιουργήσει καταλόγους με δεκάδες χιλιάδες δήθεν ακατάλληλους υπαλλήλους επιδιώκοντας να τους οδηγήσει στην απόλυση. Για το λόγο αυτό, οριοθετεί αυθαίρετα και εκ των προτέρων, το ποσοστό των υπαλλήλων που θα πρέπει υποχρεωτικά να κριθούν ως ανεπαρκείς στο 15% τουλάχιστον. 

3. Ο νόμος αυτός δε θα περάσει. Η απάντηση που θα λάβει η κυβέρνηση θα είναι καθολική. Η έκβαση αυτής της μάχης θα είναι νικηφόρα. 

4. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
· Την κατάργηση του Ν. 4250/2014
· Λέμε ΟΧΙ στις διαθεσιμότητες - απολύσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων
· Καμιά υπηρεσία στα χέρια των ιδιωτών. Δημόσια καθολική δωρεάν υγεία για όλο το λαό. ΟΧΙ στα Νοσοκομεία- Επιχειρήσεις ΑΕ
· Λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση του ενιαίου μισθού και την εισαγωγή του ατομικού μισθού. Αποκατάσταση των μισθολογικών μας περικοπών. Διεκδικούμε αξιοπρεπείς μισθούς
* Λέμε ΟΧΙ στην «αξιολόγηση» που είναι εργαλείο για απολύσεις, περαιτέρω περικοπές στους μισθούς μας, για τη σύνδεση μισθού-παραγωγικότητας, για τις καταργήσεις υπηρεσιών και κλάδων και για τις ιδιωτικοποιήσεις.
* Λέμε ΟΧΙ στην κομματική χειραγώγηση της Δημόσιας Διοίκησης 

5. ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
· Συμμετοχή στην απεργία - αποχή διαρκείας, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα αυτής:
(α) από την έκδοση αποφάσεων επιμερισμού των ποσοστών
(β) από την σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αυτοαξιολόγησης
(γ) Από την σύνταξη εισηγήσεων αξιολόγησης
(δ) από την σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης
(ε) από την συμμετοχή σε Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης σε κάθε υπουργείο
(στ) οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, που συνδέεται με την διαδικασία αυτή, όπως παροχή στοιχείων από τις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού κλπ. 

· Κανείς εργαζόμενος δε θα συμμετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης – απόλυσης χιλιάδων συναδέλφων.
· Κανείς εργαζόμενος δε θα λάβει μέρος σε διαδικασίες κανιβαλισμού που η κυβέρνηση καλλιεργεί εντός των υπηρεσιών μας.
· Κανείς εργαζόμενος δε θα συντάξει τις εκθέσεις αξιολόγησης, κανείς προϊστάμενος, τμηματάρχης κλπ δε θα συντάξει τις εισηγήσεις για τους αξιολογούμενους και κανείς διευθυντής δε θα βαθμολογήσει και δε θα συντάξει τις εκθέσεις αξιολόγησης που θέλουν με προκαθορισμένα ποσοστά προκρούστειας λογικής το 15% τουλάχιστον των συναδέλφων να είναι ανεπαρκείς-ακατάλληλοι, το 60% «πάνω από τη βάση» και το 25% «άριστοι»
· Συγκέντρωση υπογραφών, απ΄ όλους τους εργαζόμενους, στο κείμενο υπογραφών της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην «αξιολόγηση».
· Τα έντυπα των αξιολογήσεων θα παραλειφθούν από τους εργαζόμενους και θα κατατεθούν στο Σύλλογο εργαζομένων χωρίς να τα συμπληρώσουν.
· Κανείς συνάδελφος δε θα βάλει την υπογραφή του για την απόλυση συναδέλφων του.
* Κανείς συνάδελφος δε θα υπογράψει την καταδίκη του 




Η Γ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΛΑΪΚΟΥ