Σελίδες

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε.

Πανικόβλήτη η Κυβέρνηση μπροστά στην κατακραυγή,  (ξανα)μετέθεσε το χρόνο της ψευτοαξιολόγησης.

Την παράταση   των διαδικασιών  ολοκλήρωσης της «αξιολόγησης» αποφάσισε με νέα εγκύκλιο, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πρόκειται για άλλη μια μετάθεση των καταληκτικών ημερομηνιών μέσα σε λίγες μέρες, κάτι  που καταδεικνύει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει .

Οι πολυπληθείς συνελεύσεις σε όλους τους εργασιακούς χώρους, οι χιλιάδες υπογραφές που συγκεντρώθηκαν, καθώς και η προκήρυξη απεργίας- αποχής από τις διαδικασίες αξιολόγησης δημιούργησαν συνθήκες μαζικής πολιτικής ανυπακοής των εργαζομένων στο Δημόσιο. Αυτή η μαζική αντίδραση αλλά και η  αναμενόμενη εκλογική κατάρρευση της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου ανάγκασαν το ΥΔΜΗΔ σε τακτική αναδίπλωση.

Η ΜΕΤΑ, από την πρώτη στιγμή ανέδειξε ως κυρίαρχο  ζήτημα του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος, τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, τον ατομικό μισθό και τη διάλυση υπηρεσιών, που θα προκύψουν από το νομοθετικό τερατούργημα Μητσοτάκη. Κόντρα σε ηττοπαθείς αντιλήψεις και παλινωδίες άλλων παρατάξεων, επέμεινε στην πολιτική και συνδικαλιστική διαχείριση,  στη συλλογικότητα και τη μαχητική δράση, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο αγωνιστικό φρόνημα των συναδέλφων.
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο , δεν επαναπαύονται, δεν εφησυχάζουν. Συνεχίζουν με το ίδιο αγωνιστικό πνεύμα μέχρι την οριστική κατάργηση της «αξιολόγησης» μέχρι να σταματήσουν οι απολύσεις, μέχρι την οριστική συντριβή της πολιτικής του Μνημονίου και των εκφραστών του.

                             Μ.Ε.Τ.Α.
   Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή 
                            Αθήνα, 16-5-2014
  

Οι νέες ημερομηνίες έχουν ως εξής:
  • α. η σχετική απόφαση επιμερισμού των ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης θα πρέπει να έχει εκδοθεί έως τις 30 Ιουνίου 2014,
  • β. Η αυτοαξιολόγηση των υπαλλήλων θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί έως τις 15 Ιουλίου 2014,
    γ. η εισήγηση για την αξιολόγηση των υπαλλήλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από τους εισηγητές έως τις 31 Ιουλίου 2014 και τέλος,
  • δ. οι εκθέσεις αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων θα πρέπει να έχουν συνταχθεί από τους αξιολογητές έως την 29η Αυγούστου 2014.
Με το πέρας της ως άνω καταληκτικής προθεσμίας σύνταξης των εκθέσεων αξιολόγησης και το αργότερο μέχρι 30/9/2014 παρακαλούνται τα Υπουργεία να συγκεντρώσουν για το σύνολο των φορέων που υπάγονται ή εποπτεύονται από αυτά, στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις ενέργειες, στις οποίες προέβησαν για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων για την αξιολόγηση του προσωπικού».
       Οι ελιγμοί της κυβέρνησης δεν πρέπει να παραπλανούν κανένα.
       Καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός.
              Αγώνας μέχρι τη Νίκη !