Σελίδες

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

«Να βάλουμε τέλος στη βαρβαρότητα»

Ηταν μία μεγάλη εμπειρία η διπλή προεκλογική εκστρατεία σε όλη την Ελλάδα και στην Ευρώπη. Στη χώρα μας, τη χώρα που επέλεξαν να γίνει πειραματόζωο των πιο βάρβαρων πολιτικών, οι πολίτες βιώνουν τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση. 
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»


Εκατομμύρια πολίτες δεν έχουν εργασία και ασφαλιστική κάλυψη. Η χώρα έχει παγιδευτεί στο μνημονιακό τρίγωνο της λιτότητας, της ανεργίας και της ύφεσης. Το μνημόνιο έχει γίνει καθεστώς, με αποτέλεσμα η χώρα να απολέσει την ανεξαρτησία της και να γίνει χώρα υπό επιτροπεία. Η Ευρώπη των λαών, έπειτα από δεκαετίες διαχείρισης των πιο κρίσιμων ζητημάτων από τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις, μετατράπηκε σε εργαλείο των αγορών. Το κέντρο λήψης των αποφάσεων έφυγε από τους πολίτες και τις κυβερνήσεις. Μεταφέρθηκε σε τεχνοκράτες και γραφειοκράτες, κλειστά συμβούλια και στις περίφημες αγορές.
Απέναντι σε αυτό το εχθρικό περιβάλλον για τους λαούς και τους πολίτες, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, κάτι νέο δημιουργείται. Δεν παίζουν πια χωρίς αντίπαλο. Οι δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς σε όλες τις χώρες της Ευρώπης δηλώνουν παρούσες και δίνουν επιτέλους τη μεγάλη μάχη για την ανατροπή των συσχετισμών. Θα δώσουν την πιο δύσκολη μάχη, ώστε ιεροκήρυκες του νεοφιλελευθερισμού και πλασιέ των μνημονίων να μην μπορούν να κάνουν τα πολιτικά και κερδοσκοπικά τους παιχνίδια χωρίς αντίπαλο.
Το δίλημμα σε όλη την Ευρώπη είναι πια ξεκάθαρο. Οι λαοί θα κληθούν να διαλέξουν. Με την Ευρώπη ή με τη γερμανική Ευρώπη; Με την κυριαρχία των αγορών ή με την Ευρώπη των λαών; Και οι πολίτες ξέρουν πια. Η Ευρώπη ή θα υπηρετεί τον κόσμο της εργασίας ή δεν θα συνεχίσει να υπάρχει.
Στην Ελλάδα της μνημονιακής τετραετίας, ζούμε τις τελευταίες ημέρες των μεγάλων εκβιασμών. Οι πολίτες που κλήθηκαν να πληρώσουν την οικονομική και πολιτική χρεοκοπία ενός συστήματος διαπλοκής και διαφθοράς, για άλλη μία φορά δέχονται ένα βομβαρδισμό τρομοκράτησης και προπαγάνδας. Ανάλογο και μεγαλύτερο από αυτόν του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012.
Στόχος του πολιτικού κατεστημένου είναι να αποτρέψουν τη μεγάλη ανατροπή. Στόχος τους είναι να κερδίσουν λίγο χρόνο ακόμα. Η διορισμένη από τον κ. Μπαρόζο κυβέρνηση, όπως μάθαμε από τις αποκαλύψεις για το παρασκήνιο στις Κάνες, προσπαθεί με όλους τους τρόπους να μείνει όρθια. Βαφτίζει σταθερότητα την εμμονή της στη λιτότητα και τη φτωχοποίηση των πολιτών. Μιλά για έξοδο από τα μνημόνια, ενώ έχει ήδη δέσει χειροπόδαρα τη χώρα με νέα επώδυνα μνημόνια για τις επόμενες δεκαετίες. Χτίζει ένα κράτος εκτάκτου ανάγκης σε έναν τόπο που δεν θα έχει δημόσια περιουσία, δεν θα έχει κοινωνικό κράτος, δεν θα έχει υγεία, σχολεία, δουλειά.
Μας δίνεται η δυνατότητα σε αυτές τις εκλογές να κάνουμε το δημοψήφισμα που δεν έγινε το 2010. Δεν είναι μόνο εκλογές για τους εκπροσώπους μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ψηφίζουμε για τη ζωή μας, για το μέλλον του τόπου. Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για να ξαναζήσουμε.
Τα διλήμματα πια τα βάζει η ίδια η ζωή. Μνημόνια ή παραγωγική ανασυγκρότηση. Επιτήρηση ή εθνική ανεξαρτησία. ΣΥΡΙΖΑ ή Μέρκελ; Το σύστημα εντός και εκτός Ελλάδας μόνο τη λαϊκή εντολή φοβάται.
Φοβάται μήπως η οργή και ο θυμός του κόσμου γίνει πολιτική πράξη.
Σας καλώ όλους και όλες να μην πέσετε στην παγίδα της αποχής ή της κατευθυνόμενης προπαγάνδας ότι όλοι ίδιοι είναι. Μην πέσετε στην παγίδα πολιτικών κατασκευών που μόνο στόχο έχουν να διαχειριστεί ευκολότερα το σύστημα το εκλογικό αποτέλεσμα.
Σας καλώ να πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας. Πρώτη φορά αριστερά, πρώτη η Αριστερά στον τόπο μας. Σας καλώ να κάνετε το μεγάλο βήμα.
Στις ευρωεκλογές μάς δίνεται η δυνατότητα να βάλουμε τέλος στη βαρβαρότητα. Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδύναμος λαός είναι η απάντηση του λαού. Είναι η επιλογή που τους τρομάζει. Είναι η μόνη επιλογή. 
ΠΗΓΗ:enet.gr