Σελίδες

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Αξιολόγηση: Λέμε όχι!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Η παραπάνω απόφαση της ΑΔΕΔΥ μας δίνει τη δυνατότητα να δώσουμε ένα χαστούκι στην κυβέρνηση και να ακυρώσουμε στην πράξη το νόμο - έκτρωμα.
Συμμετέχουμε μαζικά στην Γενική Συνέλευση, δεσμευόμαστε με την υπογραφή μας στο κείμενο διαμαρτυρίας, συμμετέχουμε όλοι σ`αυτή τη διαφορετική απεργία.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε
 Να μη γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα και να μην έχουμε αυταπάτες:
  • ... δεν αρκεί να είσαι ικανός ή άριστος. Πρέπει να είσαι πιό "ικανός" από τον ικανό συνάδελφο.  Η "αξιολόγηση" είναι συγκριτική!
Η "αξιολόγηση" συνδέεται ευθέως με το μισθολόγιο:
«Σχεδιάζουμε τον εξορθολογισμό του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων.
Οι απολαβές κάθε υπαλλήλου πρέπει να είναι ανάλογες με τα προσόντα του, την απόδοσή του και τη θέση ευθύνης που έχει» Κ. Μητσοτάκης
  • Μην επαναπαύεσαι στο γεγονός ότι θα βρεθούν άλλοι συνάδελφοι να καλύψουν το 15% των ανεπαρκών:
Ο Νόμος προβλέπει:
Άριστοι: ποσοστό έως 25%
Ικανοί:    ποσοστό έως 60%
Ανεπαρκείς: ποσοστό τουλάχιστον 15%
«όπου κατά την αξιολόγηση δεν εξαντληθεί το ανώτατο επιτρεπόμενο κατά κλίμακα ποσοστό, το υπολειπόμενο μέρος πού δεν χρησιμοποιήθηκε προσαυξάνει το ποσοστό της αμέσως κατώτερης κλίμακας αξιολόγησης» Αρθρο 21. παραγρ. 3 Με βάση τις στοχεύσεις της κυβέρνησης, τα ποσοστά αυξομειώνονται.
Δηλαδή μπορεί οι άριστοι να γίνουν 10% οι ικανοί 40% και οι ανεπαρκείς 50%.
 Όσοι κρίνονται ως ανεπαρκείς θα υποχρεώνονται να συνυπογράφουν έγγραφο βελτίωσης της απόδοσης, αποδεχόμενοι ουσιαστικά την "ανεπάρκειά" τους 


  • Παρέχεται στους Γενικούς Διευθυντές η δυνατότητα να προσδιορίσουν τις υπηρεσίες ή τα τμήματα ή και τους φορείς απ’ τα οποία θα προκύψει το προσωπικό που απαιτείται για να καλυφθεί το υποχρεωτικό ποσοστό του 15%. Ουσιαστικά παρέχεται η δυνατότητα στους υπηρεσιακούς παράγοντες να κλείνουν ανά πάσα στιγμή τμήματα και δομές (με βάση τις προτεραιότητες της περιόδου όπως λέει ο νόμος !!!) θέτοντας ουσιαστικά εκτός εργασίας όλο το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτές και ανεξαρτήτως φυσικά προσόντων. 


  • Επιχειρεί η συγκυβέρνηση μέσα από την υποτιθέμενη αξιολόγηση να δημιουργήσει καταλόγους με δεκάδες χιλιάδες δήθεν ακατάλληλους υπαλλήλους επιδιώκοντας να τους οδηγήσει στην απόλυση.
Κανείς εργαζόμενος δεν θα συμμετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης – απόλυσης χιλιάδων συναδέλφων. Κανείς συνάδελφος δεν θα ‘’εξαργυρώσει’’ οποιαδήποτε υπηρεσιακή θέση, βάζοντας την υπογραφή του για την απόλυση συναδέλφων του. 
Δεν θα αναλάβουμε εμείς το βάρος των απολύσεων που η κυβέρνηση δρομολογεί και εντέχνως προσπαθεί να μας μεταφέρει. Δεν θα λάβουμε μέρος σε διαδικασίες κανιβαλισμού που η κυβέρνηση καλλιεργεί εντός των υπηρεσιών μας.
Συνένοχους στο έγκλημα, δεν θα μας έχουν ! 
Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων "Λαϊκού" Νοσοκομείου