Σελίδες

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Θαμαράς,,, :Πρωθυπουργικές απειλές και υποσχέσεις


Τη διακαναλική μετάδοση του λόγου του επέλεξε ο πρωθυπουργός για να πει τα ίδια, να δώσει τις ίδιες υποσχέσεις και να εξαπολύσει επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τρέμει, ως φαίνεται, τη συνέντευξη Τύπου γιατί εκεί θα υποχρεωθεί να υποστεί τη βάσανο των ερωτήσεων. Καταφεύγει λοιπόν στην ασφάλεια του μονολόγου εξακοντίζοντας απειλές ότι έτσι και δεν ψηφιστούν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι στις ευρωεκλογές, θα πάψει η «σταθερότητα» που αυτοί εγγυώνται. Ενας πρωθυπουργός που επισείει εθνικούς κινδύνους σε περίπτωση επικράτησης του αντιπάλου του είναι ένας διχαστικός και άρα επικίνδυνος πρωθυπουργός. Υποκρίνεται σφοδρά αποφεύγοντας να επισημάνει τον όντως κίνδυνο που προβάλλει από την άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής. Προφανώς η χώρα δεν κινδυνεύει από τους νεοναζιστές αλλά από τους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός.


Μοιάζει ανεκδιήγητος ο κ. Σαμαράς στην άσκηση της προεκλογικής του πολιτικής και δεν είναι περίεργο ότι καταφεύγει για ακόμη μία φορά σε απλόχερες υποσχέσεις, όπως μείωση της ανεργίας, δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, φορολογικές ελαφρύνσεις, αύξηση των επενδύσεων και σχέδια για τη διασφάλιση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος από φέτος μάλιστα, έστω πιλοτικά. Ολα αυτά ακούγονται αστεία στους ψηφοφόρους, πανικοβάλλονται όμως πολλοί από το κλίμα αβεβαιότητας που ενσπείρει ο πρωθυπουργός στην περίπτωση που η αξιωματική αντιπολίτευση καταγάγει νίκη με διαφορά από τον κυβερνητικό «συνασπισμό». Αυτός ο πανικός είναι επικίνδυνος για την ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας.

Η πολιτική της απειλής για τάχα πολιτική ανωμαλία και αποσταθεροποίηση που χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός, αλλά και ο κ. Βενιζέλος, διαχέει κλίμα αρνητικών συναισθημάτων και καταφυγής πολλών σε ψήφο προς το ναζιστικό κόμμα. Οι διαρροές από τη Ν.Δ. στη Χ.Α. έχουν πολλαπλές αναγνώσεις και ας λένε τα στελέχη της Ν.Δ. ότι εξεπλάγησαν δυσάρεστα. Η διαρροή αυτή ίσως είναι μια νέα, υπόγεια έστω αλλά και φανερή, επαφή των ακροδεξιών στοιχείων που υπάρχουν στο κόμμα του κ. Σαμαρά. Και αυτό βεβαίως σηματοδοτεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο για τη χώρα, αν ξεφεύγει από κεντροδεξιές ή φιλελεύθερες συμμαχίες και οδεύει προς ακροδεξιά μορφώματα, τα οποία προμηνύουν με τη σειρά τους ολοκληρωτικά καθεστώτα. Ο κ. Βενιζέλος φαίνεται να μην ανησυχεί γι' αυτές τις εξελίξεις, αλλά είναι βέβαιο ότι τόσο αυτός όσο και ο πρωθυπουργός σύντομα θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό όταν ο τελευταίος πειστεί ότι δεν κινδυνεύει από το δημοκρατικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά από την εμμονή των δύο εταίρων να παραμείνουν στην εξουσία, σπέρνοντας τον φόβο στους ψηφοφόρους.
ΠΗΓΗ:efsyn.gr