Σελίδες

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Στο «σφυρί» βγάζουν την Ελαφόνησο!

Μετά το νομοσχέδιο της ντροπής που προσφέρει όλες τις παραλίες της Επικράτειας δώρο στους καταπατητές και στους αμφιβόλου προελεύσεως και δυνατοτήτων επενδυτές έρχεται και η «τελική λύση» του ΤΑΙΠΕΔ που ξεπουλάει ακόμα και εθνικές γαίες και νησιά ολόκληρα… Οι διάσημες παραλίες Σίμος και Σαρακίνικο της Ελαφονήσου θα περάσουν σε χέρια ιδιωτών, οι οποίοι θα αποκτήσουν το αποκλειστικό δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για 50 χρόνια

Πρόκειται βεβαίως για τις δύο -και μοναδικές- παραλίες της Ελαφονήσου, που  θέλει να... «αξιοποιήσει» το ΤΑΙΠΕΔ, γι' αυτό και τις βγάζει «στο σφυρί», ουσιαστικά ιδιωτικοποιώντας το ίδιο το νησί. Ο πολλάκις βραβευμένος «επίγειος παράδεισος» από ουκ ολίγα διεθνή τουριστικά γραφεία, ετοιμάζεται να περάσει λοιπόν… σε ιδιωτικά χέρια. Ειδικότερα, το ΤΑΙΠΕΔ προσφέρει τα 175 στρέμματα ολόλευκης αμμουδιάς προς πώληση, μετά την εισφορά τους ως κρατικών ακινήτων (με Property Code ΑΒΚ 382).
Το παραπάνω, σε συνδυασμό με το άρθρο 14 του Ν. 3986/2011 (Εφαρμοστικός Νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου ΦΕΚ 152 Α) με τη πώληση παραλίου ακινήτου, μπορεί να αποκτηθεί από ιδιώτη το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για 50 χρόνια.
Αν βρεθεί αγοραστής για την παράκτια αυτή έκταση, μπορεί και να διεκδικήσει και να αποκτήσει την αποκλειστική χρήση της παραλίας μπροστά του, χωρίς δικαίωμα χρήσης από κάποιον άλλο για 50 ολόκληρα χρόνια!
Σε αυτά τα παραπάνω, ο νόμος δεν απαγορεύει τη δυνατότητα να βλέπει όποιος θέλει την παραλία από μακριά και μόνο, καθώς η πρόσβαση δεν θα είναι επιτρεπτή παρά μόνο στους πελάτες του… «επενδυτή» και βέβαια μην ξεχνάμε τον πρόσφατο νόμο έκτρωμα για το μπάζωμα των ακτών και την εκμετάλλευση τους από τους … «επενδυτές».
Αν σε συνέχεια αυτών δημιουργηθεί και «ιδιωτικό θαλάσσιο πάρκο», αντί για δημόσιο θαλάσσιο πάρκο, που να το διαχειρίζεται ο ίδιος ο Δήμος Ελαφονήσου, οι επισκέπτες δεν θα έχουν το δικαίωμα ούτε από τη θάλασσα να πλησιάσουν τις εν λόγω παραλίες.
Μεγάλες είναι οι αντιδράσεις από πλευράς των κατοίκων που δεν θέλουν να δουν κάποιον επενδυτή να καρπώνεται τη δημόσια γη, ενώ ήδη περιβαλλοντικές οργανώσεις μιλούν για οικολογική καταστροφή (η περιοχή άλλωστε έχει χαρακτηριστεί Natura), αλλά ψηλά γράμματα αυτά για τους «τρεις» (Σαμαρά, Βενιζέλο και Στουρνάρα) και το όργανο τους της ισοπέδωσης ΤΑΙΠΕΔ, που ξεπουλούν κάθε λεπτό της ώρας που περνάει την πατρίδα μας σπιθαμή προς σπιθαμή…
ΠΗΓΗ:koutipandoras.gr