Σελίδες

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΣΥΡΙΖΑ για Γιούνκερ: «Έχουν συνηθίσει Έλληνες πρωθυπουργούς υποτακτικούς»

Σκληρή απάντηση στον πρώην επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τις δηλώσεις του ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Διαμήνυσε ότι «οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που έχουν συνηθίσει Έλληνες πρωθυπουργούς υποτακτικούς στα σχέδιά τους, πρέπει τώρα να καταλάβουν ότι αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι δεν εκπλήσσεται από τη δήλωση Γιούνκερ, η οποία έγινε λίγες μόλις ώρες μετά το ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν.
 
«Δεν μας εκπλήσσει καθόλου που ο κ. Γιούνκερ δεν θεωρεί κατάλληλο για πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που έχουν συνηθίσει Έλληνες πρωθυπουργούς υποτακτικούς στα σχέδιά τους, πρέπει τώρα να καταλάβουν ότι αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ό,τι έγινε στις Κάνες δεν θα ξαναγίνει. Η φωνή της Ελλάδας θα ακούγεται πλέον παντού. Στις 25 Μαΐου, ο ελληνικός λαός θα εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική δύναμη που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας και προτείνει τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι όταν ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, Ζ.Κ. Γιούνκερ, στο ντιμπέιτ της Πέμπτης, ρωτήθηκε δύο φορές από τον Αλέξη Τσίπρα για τα γεγονότα των Κανών και το πρωτοφανές δημοκρατικό έλλειμμα στην Ευρώπη, «κατάπιε τη γλώσσα του».
 
«Δεν μπόρεσε να αρθρώσει λέξη για τις ωμές παρεμβάσεις και τους εκβιασμούς σε βάρος της Ελλάδας όταν διόριζαν κυβερνήσεις με βάση τα συμφέροντα των δανειστών» σχολίασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Σήμερα, όμως, ξαναβρήκε τη γλώσσα του, για να επιτεθεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ».
ΠΗΓΗ:enet.gr