Σελίδες

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ακόμα μια φορά, success story από Σαμαρά

Samaras-AntonisΟ πρωθυπουργός στη διακαναλική ομιλία του έκανε λόγο για Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο και μίλησε για τερματισμό της ύφεσης, ανάπτυξη, επενδύσεις.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Σαμαράς, ως άλλος Μαυρογιαλούρος, μερικές μέρες πριν από τις εκλογές υπόσχεται 550.000 θέσεις εργασίας σε τέσσερα χρόνια, όταν με την μνημονιακή πολιτική της λιτότητας έχει δημιουργήσει 1,5 εκατομμύριο ανέργους.
Ο εμπαιγμός έχει και τα όρια του και ο ελληνικός λαός με την ψήφο του σε λίγες μέρες δεν θα του επιτρέψει να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο. 

Καλύτερες ημέρες για τη χώρα και τους πολίτες της υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη διακαναλική του ομιλία, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Νέας Δημοκρατίας με θέμα: «Ελλάδα: όραμα Ανάπτυξης», που πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο του Μουσείο Μπενάκη.
Μιλώντας με βάση το success story που προωθεί εδώ και πολλούς μήνες η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η Ελλάδα απεκατέστησε την αξιοπιστία της στο εξωτερικό και προχώρησε σε μία σειρά υποσχέσεων, όπως «προχωρούμε στην ανάπτυξη», «βγαίνουμε από τα Μνημόνια», «χτίζουμε μία νέα Ελλάδα… της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας… που διεκδικεί και κερδίζει… Αυτή τη νέα Ελλάδα θεμελιώνουμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας γυρίσει πίσω στην κρίση και στα μνημόνια».
Ο Αντ. Σαμαράς επανάλαβε ότι σταδιακά -και καθώς η χώρα θα πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς της στόχους- θα υπάρξει μείωση των φόρων και μία σειρά ρυθμίσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, με αναθεώρηση των πόρων.
«Υιοθετούμε Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο, σύγχρονο και ολοκληρωμένο», είπε ο πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει πως η Ελλάδα μπορεί πολλά περισσότερα, «φτάνει να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας».

«Η ανάπτυξη αρχίζει από τώρα», είπε ο κ. Σαμαράς και αναφέρθηκε στις πέντε προτεραιότητές του, οι οποίες είναι οι εξής:
  • μείωση της ανεργίας
  • μείωση της φορολογίας
  • μείωση του κόστους
  • εξασφάλιση ρευστότητας
  • προώθηση μεταρρυθμίσεων
Ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας για τα επόμενα χρόνια: «Έχει ήδη αρχίσει αλλά στα τέσσερα επόμενα χρόνια θα δημιουργηθούν 550.000 θέσεις εργασίας και σε επτά χρόνια η Ελλάδα θα είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η αύξηση της απασχόλησης θα φέρει και αύξηση των μισθών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμάρας.

Επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ με το δίλημμα της σταθερότητας
Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και έβαλε το δίλημμα της Κυριακής: «Η Νέα Ελλάδα δεν είναι προεκλογικό σύνθημα. Η σταθερότητα δεν είναι προεκλογικό δίλημμα είναι η ανάγκη που έχει η χώρα. Κάποιοι προσπάθησαν να την οικειοποιηθούν τη Νέα Ελλάδα σαν σύνθημα γιατί μόνο συνθήματα ξέρουν να αναμασούν… Έχουμε ακόμη τις αντιστάσεις του παλιού, όλων εκείνων που θέλουν τα πάντα να τα ελέγχει το κράτος και εκείνοι να ελέγχουν το κράτος. Είναι όλοι εκείνοι που διώχνουν επενδύσεις, εκείνοι που συντηρούσαν μία παράλογη γραφειοκρατία, εκείνοι που είχαν μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε άσυλα παρανόμων και τρομοκρατών και κακοποιούσαν φοιτητές και καθηγητές. Εκείνοι που θέλουν να γεμίσουν την Ελλάδα με λαθρομετανάστες. Είναι όλοι εκείνοι που θέλουν την αστάθεια, που στελέχη τους υπερασπίζονταν ακόμη κι εκείνους που συλλαμβάνονταν. Είναι όλοι εκείνοι που δύο χρόνια δεν έχουν ψηφίσει καμία μεταρρύθμιση, ούτε ένα άρθρο. Είναι όλοι αυτοί που δεν έχουν κανένα σχέδιο και θέλουν να μας γυρίσουν πίσω. Αυτοί που φωνάζουν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια…  Η σταθερότητα είναι η προϋπόθεση για να προχωρήσει η χώρα. Η ανάπτυξη δεν γίνεται με δανεικά και ακραία συνθήματα…».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή του προεκλογικού σποτ της Ν.Δ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Ευαγγέλος Μεϊμαράκης, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Δημοσίας Τάξεως, Ναυτιλίας, Εργασίας, η Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτές του κόμματος και οι περισσότεροι υποψήφιοι του κόμματος για την ευρωβουλή.
ΠΗΓΗ:efsyn.gr 
           left.gr