Σελίδες

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Τσίπρας από Ομόνοια: 40 χρόνια μετά, νέα μεταπολίτευση με το λαό κυρίαρχο και περήφανο

«Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας, ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ και τελειώνουμε τη λιτότητα στη χώρα», ανέφερε από την γεμάτη από κόσμο πλατεία Ομονοίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν με το ΚΕΑ, Αλέξης Τσίπρας, θέτοντας το δίλημμα της κάλπης: «ΣΥΡΙΖΑ τώρα ή λιτότητα χωρίς τέλος, αξιοπρέπεια τώρα ή υποτέλεια χωρίς τέλος»
Ήταν η μεγαλύτερη προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, διπλάσια σε μέγεθος από τη συγκέντρωση, πάλι στην Ομόνοια, για τις εθνικές εκλογές του 2012: Ο συγκεντρωμένος κόσμος έφτανε στα Χαυτεία μέχρι την Μπενάκη, στην Αθηνάς μέχρι τη Βαρβάκειο και στην Πειραιώς μέχρι το σημείο που βρίσκεται η Πολυκλινική!
Δείτε το βίντεο

Όπως σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, την Κυριακή δεν αναμετράται μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διαπλοκή, τη διαφθορά και την εξάρτηση, με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αλλά αναμετράται ο λαός με τη ζωή του. Ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι την Κυριακή μια νέα ελπίδα γεννιέται στην Ελλάδα. «Γιατί 40 χρόνια μετά, θα ηττηθεί η πολιτική, η νοοτροπία και τα κατεστημένα που καταδίκασαν την Ελλάδα στο χειρότερο αδιέξοδο και στη μεγαλύτερη ήττα μετά τη μεταπολίτευση.  40 χρόνια μετά την Μεταπολίτευση θα ξεκινήσει μια νέα Μεταπολίτευση. Με το λαό μας κυρίαρχο ξανά, περήφανο και ρυθμιστή των εξελίξεων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την κράτος εκβιαστή αλλά και στον πρωθυπουργό προσωπικά, ο οποίος, όπως επισήμανε, κρύβεται διαρκώς. «Ποιος αλήθεια είναι ο λαϊκιστής; Εμείς που ζητάμε κοινωνική πολιτική υπέρ των αδυνάτων ή ο κύριος Σαμαράς που αφού λεηλάτησε την εργασία στην Ελλάδα, τάζει δυο μέρες πριν τις εκλογές εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Μετά το περιβόητο "λεφτά υπάρχουν" του 2009. Ο κος Σαμαράς, σήμερα, καθιερώνει το "κορόιδα υπάρχουν", του 2014»

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι αν τη Δευτέρα η κυβέρνηση παραμείνει στην εξουσία, τότε θα συρρικνώσει κι άλλο μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ ενώ θα απελευθερώσει τις ομαδικές απολύσεις και θα προχωρήσει σε νέο πογκρόμ απολύσων στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις πρώτες κινήσεις μίας κυβέρνησης της Αριστεράς: Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους και του επιδόματος ανεργίας στα 461 ευρώ και επαναφορά των συμβάσεων εργασίας. «Βάζοντας τέρμα στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τερματίζοντας τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα, κάνοντας τα φάρμακα ξανά, φτηνό και αναγκαίο αγαθό ζωής και αναβαθμίζοντας τη δημόσια υγεία και τη δημόσια εκπαίδευση», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι τώρα είναι και η ώρα της διεκδίκησης του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων. (avgi.gr)
Φωτογραφίες: Αντρέα ΜπονέττιΠΗΓΗ: left.gr